vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Althea

There´s whiskey in the jar-o.

10 jan 2017 11:38
Jag försöker staka ut en ny stig i helt okänd terräng. Jag kan inte påstå att det går vidare bra men jag är på väg och för tillfället är det det enda som räknas. Jag sätter upp regler för vad som är okej och inte, vilket känslor jag kan tillåta och vad som i längden blir vettigast. Jag kan erkänna att jag fortfarande älskar honom, vanvettigt, men istället för att kämpa emot den känslan eller gå efter den så har jag accepterat det. Just nu är det så och det blir inte så mycket mer än så. Jag kan inte förändra känslan, bara mitt agerande kring den. Samma sak är det med alla andra känslor som härrör någonstans därifrån, svartsjuka, oro, rädsla, längtan och kåthet. Jag tittar på dem, accepterar dem och låter det sedan vara så. Jag skulle inte välja att kalla mig själv likgiltig, för dit har jag inte kommit, istället väljer jag att acceptera de saker jag inte kan förändra och fokuserar istället på det förändringsbenägna. Jag har accepterat att han är alkoholist och att det inte kommer att ändra på sig. Jag har accepterat att jag älskar honom och det kommer garanterat förändra sig någon dag. Jag har accepterat att det aldrig blir vi och det är oavsett vad som händer. Jag har accepterat mitt dåliga samvete gentemot honom.
Jag har beslutat att bryta av den väg jag vandrat på i så många år och bygga upp en ny, betydligt bättre väg. Jag har beslutat att jag måste ta till vissa handlingar för att han inte ska komma tillbaka i mitt liv. Jag har beslutat att fylla upp det tomrum han lämnar efter sig med politiken, yoga, meditation och andra meningsskapande saker. Jag har beslutat att istället för att putta bort honom så släpper jag bara taget. Jag har beslutat att betrakta honom på det sätt jag anser att han ska betrakta alkoholen, något att hålla sig borta från.

"Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden."

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Althea
428 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Althea en ros

Althea har skrivit om

beslut sjuka dagar. 2013 Reiki trött 2017 hejdå Musik Bra! Förvirrad arg han Absurditeter Ångest 2015

Altheas senaste Ord

» There´s whiskey in the jar-o.
10 jan 2017 11:38
» Snott av Cave.
1 jan 2017 15:27
» Life in slowmotion
22 nov 2016 12:17
» Dancing in the moonlight
11 nov 2016 18:35
» Eftertankens kranka blekhet
3 nov 2016 19:45
» The winter is coming
16 okt 2016 22:42
» Fuck you very very much
10 okt 2016 12:45

Dagens namn: Anton, Tony
:: reklam ::