vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Anne

Heady Days of Summer

2 jul 2009 13:57
Det är så mycket fint som händer nu. Det är Trivial Pursuit på innergården hos LF. Lunch & parkhäng med en ny vän. Dans, dans, dans hela natten lång, på Nefertiti där jag aldrig varit förr. Mitt första bad i detta hav, en sida av Amundön jag inte sett förr trots att jag varit där och spankulerat massor med gånger. Soljäsande på klipporna, flagande skuldror (och ett fast beslut att investera i solkräm...), tidiga mornar på väg hem till fots över Älvsborgsbron. Vänner och bekanta och systerhäng och överallt en förtrollande doft av kaprifol. Och varmt, varmt, varmt; jag älskar det, för egen del, jag kan inte hjälpa det.

Jag vet inte hur jag orkar leva resten av året, men just nu så fungerar det.

Ikväll ska jag på konsert i Trädgårdsföreningen, en double header med Thåström och Anna Ternheim. Jisses. :)

Och jag har äntligen lyckats ta tag i att skaffa mig spotify, så nu sitter jag och lyssnar in mig inför kvällen.

Lägenheten ser till och med värre ut än den brukar, men jag ska nog lyckas styra upp lite av det innan det är dags att åka in till stan igen.

* * *

Det känns som att en del av den där oron jag har känt har lämnat mig. Den rastlösa energin finns kvar men jag börjar finna mig tillrätta med livet. Semester är finfina grejer, och det har faktiskt bara gått en halv vecka av tre än så länge. Massa frihet kvar.

Jag drömde i förmiddags, precis innan jag vaknade, att jag redan var i norrland och att semestern nästan var slut utan att jag fattat att tiden gått. Usch.

Fast livet tar ju inte slut med semestern, det kommer bra grejer sen också. Inte minst kulturkalaset, med Krunegård & Maggio och Hello Saferide. Och Way Out West, som jag inte riktigt lyckats bestämma mig för om jag ska gå på. Och otaliga tillfällen till dans & bad & kompishäng. Så det blir nog bra.

* * *

Jag har börjat läsa igen.

Vilket i sig är en otroligt sorglig sak att skriva? Jag vet inte vad det beror på, men jag har haft ett ganska långt uppehåll i mitt läsande.

Men jag har läst en fascinerande essä om melankoli som jag hittade på biblioteket och som satte igång en massa tankar i mitt huvud. Sen tyckte jag att det var dags att läsa lite Hunter S. Thompson efter att universum slängt honom på mig från flera olika håll, så jag är halvvägs genom The Rum Diary. Nu ligger den tyvärr hos LF och skräpar, jag glömde kvar den igårkväll i samband med en TP-sammankomst.

Trots att jag var skeptisk innan jag började inser jag att jag gillar Thompson. Jag vet inte om jag har blivit mindre känslig mot nihilism på äldre dar eller om han kanske bara inte är fullt så nihilistisk som han verkar vid ett första påseende, men jag får verkligen inte samma fadda eftersmak som jag brukar av såna där "livet är så meningslöst och vi bara super och allt är skitigt och dessutom blir vi stekta av klimatet"-berättelser. Det kanske är hans bistra humor som gör det. Hur som helst så har jag kommit på mig själv med att fnissa högt flera gånger, och det kan ju inte vara annat än ett bra betyg.

Jamen gud, under avdelningen kulturaktiviteter kan jag ju berätta att jag varit på bio också! Såg The Reader, och herregud vad jag bölade. Och herregud vad jag tyckte om den. Tyckte om att den visade hur omöjligt det är, att förena moral och ideal med verklighet; hur svår det är att sätta sig till doms över en annan människa, eller ens förstå henne. Och samtidigt hur viktigt det är att inte låta omöjligheten hindra sig; nej, det finns inte något slutgiltigt svar, det finns inget facit, det finns ingen högre makt som avgör vad som är rätt och fel. Men det är inte det slutgiltiga svaret som är poängen, heller. Meningen ligger i det oförtrutna försökandet. Det är det som är att leva: att försöka förstå.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Kit: (2 jul 2009 17:59)
Åh! Sommar, och läsa! Fina saker, det.

Garbo: (2 jul 2009 19:13)
Ja visst är det! Jag har nyss gjort samma sak - börjat läsa igen och det är så sorgligt att ha haft ett långt uppehåll!

Anne: (3 jul 2009 12:49)
Kit: Mmm. ^__^

Garbo: men det är himla gött att börja igen! :)

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Anne
600 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Anne en ros

Annes senaste Ord

» Tiden går
30 dec 2012 09:58
» En klassiker
19 dec 2012 12:27
» Kvidevitt
29 nov 2012 20:56
» Söndag i dimma
11 nov 2012 11:06
» Nöjd student
7 nov 2012 09:48
» Allt hö, allt kött
2 nov 2012 08:52
» Ovanlig tid
28 okt 2012 16:12
» Skördar frukter
23 okt 2012 13:51
» Note to self:
22 okt 2012 22:07
» Bud från höstblötan
20 okt 2012 10:02
» Vidare, vidare, utan vidare
16 okt 2012 18:56
» Äntligen fredag
12 okt 2012 20:32
» Huddled Up
8 okt 2012 23:33

Dagens namn: Holger, Holmfrid
:: reklam ::