vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Anne

Åt helvete med allt.

24 sep 2010 00:43
Jag gick hem från stamstället inatt. Det var länge sen sist, länge sen jag vinglade biten hem till LF och vinkade av henne och sen vandrade vidare genom natten och över den höga bron och förbi alla sovande husen och uppför backen hem till mig.

Jag tror att det var lite kallt men jag var arg och väl ganska berusad och egentligen var det väl inte att jag promenerade så mycket som stampade hela vägen hem.

För se, jag sprang på armarna på stamstället. Och mellan oss förhåller det sig så att det alltid är jag som lägger mig där på järnvägsspåret och sen så kör han över mig ibland när han känner för det och sen gråter jag i ett par dagar.

Och av nån lustig anledning är jag liksom trött på det. Så jag ser honom, och jag ser att han pratar med vår gemensamma vän, och när våra blickar möts nickar jag mot honom, och när jag stöter på hans polare i baren pratar jag lite med honom för vi känner också varann, lite.

Men jag går inte fram till armarna och jag säger inget till honom, och han säger inget till mig och kommer inte fram och jag antar att det är så han vill ha det och mig stör det inte heller, visst delar vi jaktmarker men det är många som hänger där som jag aldrig pratar med, ibland måste man bara lära sig att släppa och låta folk vara.

Jag är lite dämpad och lite rastlös men jag gör vad jag kan för att ha en trevlig kväll, och jag har det också.

Och sen ska han gå så han kommer fram för att säga hejdå till vår gemensamma vän och ge henne en kram. Jag tittar på honom med ett höjt ögonbryn och han ser besvärad ut och sen... räcker han fram handen, jag skakar den och han går.

En stund senare kommer hans polare fram till oss och vill hänga, för han var minsann inte redo att gå hem.

Och efter att ha babblat en stund vänder sig polaren till mig och säger att armarna tror att jag är arg på honom, och när han vägrar släppa ämnet trots att jag försöker undvika det så frågar jag varför han tror det.

Och då svarar polaren. Att armarna sagt att jag tycker att han har "led me on", när han i själva verket bara försökt vara *snäll*. ("Du vet hur armarna är, han vill ju vara snäll mot alla.") Och jag bara tittar på honom och fnyser och vet inte vart jag ska ta vägen. Sen stormar jag ut och försöker ringa, men naturligtvis har armarna sin telefon avstängd.

Så jag skickar ett sms där jag skriver ganska precis vad jag tycker, om hur man gör när man är snäll ("testa ärlighet! Vissa gillar sånt!") och får med ungefär varenda känga jag hållit tand för tunga om, inklusive "kul att du ringde när du sa! Alla gångerna!" till "grattis till flickvännen!" för att avrunda med ett "fan, jag trodde ändå att du fattade nånting."

Och sen känner jag mig ändå lite nöjd, jag har iallafall fått sagt det jag ville, men jag känner mig så jävla skitig också. Jaha. Han ville vara snäll. Jag är ett så hopplöst jävla fall att han måste göra våld på sig själv och vara med mig för att vara *snäll*. Och sen pallar han inte det och då blir jag arg på honom och bara för att han velat vara lite *snäll*. Taskigt av mig, liksom.

Som vi alla vet eller många av oss åtminstone listat ut så har jag vissa problem med att lita på folk, att lita på att de vill vara med mig. Oftast kan jag surfa på vågen av min charm och min runda barm och ignorera allt som gnager, glida förbi innan tvivlet hinner bita sig fast, men en sån här sak hugger mig mitt i magen och viker mig dubbel och sänker mig rätt i diket.

Visst, jag är mest arg, jag är mest övertygad om att skita i det och inte låta det betyda nåt för jag orkar verkligen inte förlora mer energi och tankekraft på den här grabben och hans jävla nycker.

Men tillsammans med vänner som glider undan åt olika håll och den här oförmågan jag tydligen har att träffa någon som vill vara-vara med mig, och inte bara vara kompis (eller snarare bara ytligt bekant), och allt strul som blir så fort jag delar långa ögonkast med någon, så känns det som att ja. Nej. Helvete.

Men jag har inte tid med folks nycker. Jag försöker komma ihåg det.

Vill man spela på mina sårbarheter så varsågod, men jag tänker inte bry mig i all evighet. Armarna fick två år, nästa idiot som försöker leka med mig kommer inte åtnjuta samma privilegium.

Ring när du säger att du ska, prata med mig om du har ett beef med mig, bete dig som en vuxen människa.

I´m goddamn fucking worth it.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


lisa: (24 sep 2010 10:10)
ja det är du fanimig, värd det alltså. <3

lejonhjärta: (24 sep 2010 18:34)
du verkar så otroligt fin anne, du är värd det & så mycket mer!

eMissen: (24 sep 2010 18:55)
fy fan för att utnyttja bra tjejers känslor så här, jag blir så IRRITERAD! har en kompis som precis kommit ur en sån här grej. du är JÄTTEVÄRD nåt annat än en sån här tramsfjant, och vete fan om jag skulle vilja prata med hans kompis någe mer heller om han går på armarnas hitte-på sådär enkelt. stå där och antyda att du är lite efter, när det är hans kompis som inte är SNÄLL eller vuxen nog att prata med dig. han lär ju inte prata med dig för att det är jävligt mycket jobbigare att ljuga folk i ansiktet än att ljuga OM folk.

Betty: (24 sep 2010 19:12)
Du är värd allt gott i hela världen. Han är en idiot, men det vet du ju redan.

Anne: (24 sep 2010 19:41)
Åh, gullungar!

lisa: <3

lejon: fina! <3

Missen: i det här fallet är det armarna & co som är lite efter. Krasst uttryckt är de såpass nerrökta och förvirrade att det är ett mirakel att de får på sig kläder på morgonen. Tyvärr. Kompisen är en ytlig bekant som jag pratar med för att det är trevligt att ha ytliga bekanta som man springer på ibland, jag kunde förmodligen inte bry mig mindre om hans uppfattning om mig om jag försökte... ens med sked. Och tack! Det är fint att få ett Missen-rave på sin sida när man känner sig lite liten. <3

Betty: Ja. Tack! <3

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Anne
600 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Anne en ros

Annes senaste Ord

» Tiden går
30 dec 2012 09:58
» En klassiker
19 dec 2012 12:27
» Kvidevitt
29 nov 2012 20:56
» Söndag i dimma
11 nov 2012 11:06
» Nöjd student
7 nov 2012 09:48
» Allt hö, allt kött
2 nov 2012 08:52
» Ovanlig tid
28 okt 2012 16:12
» Skördar frukter
23 okt 2012 13:51
» Note to self:
22 okt 2012 22:07
» Bud från höstblötan
20 okt 2012 10:02
» Vidare, vidare, utan vidare
16 okt 2012 18:56
» Äntligen fredag
12 okt 2012 20:32
» Huddled Up
8 okt 2012 23:33

Dagens namn: Amalia, Amelie
:: reklam ::