vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Anne

Städpaus

28 apr 2012 14:42
Okej, okej, jag tar en paus i vårstädningsfinalen och skriver en liten rad så att alla ni stackare som hålögt klickar in här dag efter dag i desperat jakt på något uppbyggeligt att läsa inte ska känna att era ansträngningar är alldeles förgäves. Ni är typ sju stycken, det är ändå rätt imponerande. Säg gärna hej till varann i kommentarsfältet, vi kanske kan ha ett litet kalas nån dag! <3

Iiiallafall. Vårstädningsfinal. Det vore skam att påstå att jag hunnit igenom varje vrå som jag tänkt få styr på, men idag är faktiskt den överenskomna deadlinen varefter jag officiellt Måste intressera mig för nånting annat än husliga bestyr.

Fönstren är rena iallafall, det är första gången sen den där fasadtvätten som inträffade bara någon månad efter att jag flyttat in och som geggade ner de vackert städföretagstvättade fönstren jag lyckligt beundrat varje dag. Man kan säga att det sög musten ur min fönsterputslust, och uppenbarligen tar det lite tid för mig att bounce back.

Men nu! Jag tackar yogan.

Nej, seriöst. Jag gör det. Det känns liksom yogiskt att släppa in omvärlden när det blir vår. T säger nämligen att, eh, man andas in ibland och ut ibland. Och våren är som en tid av inandning, man är nyfiken och intresserad och vill ta in omvärlden, och vad passar då bättre än att... kunna se den. Så. Yogiskt rena fönster.

Jag vill också tacka livet. Som gett mig så mycket.

...

Annars är det full rulle! Japp. Ikväll får vi parmiddagsbesök här hemma, first time ever. Känns lite pirrigt. Fast det är fina mänskor, så jag tror inte det behöver bli så traumatiskt parmiddagigt. Vi ska t.ex. inte dricka nån alkohol, bara en sån sak.

Jag gör typ inte det längre. Det är en ganska lustig sak, jag gjorde det typ jämt ett tag som minnesgoda läsare säkert vet. Det är inte som att jag fattat ett principiellt beslut i frågan, det har bara blivit så. Den senaste tiden har jag iofs varit ute på några små outings (se ovan ang. vår & inandning) och även hällt i mig något enstaka glas vin eller öl, och ofelbart vaknat nästa morgon och känt mig liksom... ångig. Inte dålig på nåt sätt, men inte riktigt lika fräsch(!) som jag brukar.

Jag funderar på om det betyder att jag ska sadla om från halvtidsfyllo till heltidsnykterist, men kommer fram till att det egentligen inte spelar någon roll. Ibland kanske det är värt att dricka nåt glas, det där första glaset är trots allt sjuhelsikes gott ibland, men jag har svårt att se att jag kommer prioritera det i nån större utsträckning oavsett om jag deklarerat nykterism eller inte. Det passar liksom inte mig riktigt med förhållningsregler ändå. Jag vill bara revoltera.

Men parmiddag blir det alltså.

Annars är det en del träning på schemat, imorse till exempel traskade jag och fina E till gymmet och härjade(!!) innan vi traskade hem igen. Var hemma strax efter elva, hyfsat genomtränad och med helgmaten inhandlad. Ganska nöjd med det.

På måndag är det dessutom valborg! Woo! En chans att stirra in i en Mycket Stor Brasa och pirras över våren och maj och livet. Jojjo, det blir fint det.

Men nu ska jag återgå till mitt finalfejande här, med god hjälp av min vackre assistent som är på gott humör igen efter några dystra veckor.

Puts puts puts!

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Anne
600 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Anne en ros

Annes senaste Ord

» Tiden går
30 dec 2012 09:58
» En klassiker
19 dec 2012 12:27
» Kvidevitt
29 nov 2012 20:56
» Söndag i dimma
11 nov 2012 11:06
» Nöjd student
7 nov 2012 09:48
» Allt hö, allt kött
2 nov 2012 08:52
» Ovanlig tid
28 okt 2012 16:12
» Skördar frukter
23 okt 2012 13:51
» Note to self:
22 okt 2012 22:07
» Bud från höstblötan
20 okt 2012 10:02
» Vidare, vidare, utan vidare
16 okt 2012 18:56
» Äntligen fredag
12 okt 2012 20:32
» Huddled Up
8 okt 2012 23:33

Dagens namn: Holger, Holmfrid
:: reklam ::