vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

lejonhjärta

nothing but love

20 mar 2012 15:55
Jag har ont i ryggen och sitter inte alls särskilt bekvämt men jag vill, behöver, ändå få ur mig allting som kryper runt i huvudet som små myror. Jag har alltid haft svårare att skriva när jag mår bra: hur formulerar man lycka utan att det låter klyschigt, påklistrat och som någon annan redan har formulerat så mycket bättre? Jag borde känna likadant när det gäller mitt eget skrivande när jag mår dåligt: hur formulerar jag det utan att det låter klyschigt i jämförelse med alla andra med tungt hjärta som skrivit så mycket bättre? Jag vet inte, att skriva när jag mår dåligt har alltid varit en form av terapi för mig. På internet, på papper, för alla, för mig själv. Det känns skönt att gråtskriva ur sig allting som skriker inombords men att försöka fånga och beskriva lyckan, få den att fastna på papper eller tangentbordet.. det är ett mysterium. Ibland funderar jag över om det beror på att jag inte vill att någon ska tro att jag skryter, att jag försöker slå mig själv på bröstet och ropa inför alla olyckliga människor att ”hallå, hallå, nu är JAG minsann lycklig och då är det dags för er att lyssna” även fast det inte alls är så. Långt ifrån. Jag är den som går med hukande rygg även om jag har gjort någonting bra, att ta plats är för andra. Jag skriver om det som är här och nu, oavsett om det är ren terapi som när jag kravlar varv efter varv i sängen under tiden som jag blir ledsnare och ledsnare eller som nu: en reflektion från det som är.

Nåväl, det som är nu. Eller, det som var i helgen. Jag och Hjärtat satte oss på tåget, skrattandes och kyssandes bland alla som lutade huvudet på fönstret med hörlurar i öronen och pocketboken i handen. Jag kan inte hjälpa det, jag kan inte hejda mig tillsammans med honom utan jag måste dra handen genom hans hår för att rufsa till det och han är likadan, blåser på min lugg så att den blir alldeles tilltrasslad och när jag rättar till den med fingrarna säger han att jag är lika fin oavsett. Jag viskar i hans öra, skrattar högt, har en hand på mitt lår och han skrattar lika högt tillbaka. Vi skrattar åt allt och ingenting, vi pratar om allt och ingenting. Om vilken läsk som är godast och hur det är att bli förlamad av dödsångest, om vilken som är den sämsta tv-serien någonsin och hur det är att växa upp utan far. Även när det är som mörkast så finns det alltid hopp i hans ögon, skratt i min hals och en övertygelse om att det alltid blir bättre, någon gång.

Tåget är på väg norröver, till min bror som fyller år. Jag har klänning, precis som vanligt, och Hjärtat har skjorta för ovanlighetens skull. Han ser ändå ut precis som han alltid gör, finare för varje gång jag ser på honom, finare för varje minut som jag känner mig tryggare tillsammans med honom. Vi är på väg norröver för att Hjärtat ska få träffa hela min familj för första gången. Hela min psykotiska familj med allt vad det innebär. Senast jag presenterade en pojkvän, som blev min dåvarande sambo, för min familj var runt 7-8 år sedan. Någonstans är jag lite nervös för hur det kommer att gå: kommer jag att kunna vara lika naturlig runt Hjärtat som jag är i vanliga fall? Och, kommer han att vara det eller kommer han att förvandlas till någon annan?

Han släpper inte min hand, jag släpper inte armen om hans midja. Vi är, bara sådär som vi alltid är. Det känns så naturligt att ha honom bredvid mig i det sammanhanget, jag hade känt mig vilsen utan honom bredvid mig.

På restaurangen sitter vi bredvid varandra, pratar och skrattar med andra även om jag aldrig någonsin slutar att vara medveten om hans närvaro. Det värmer mig, lugnar mig. Jag lyckas ta mig igenom en 3-rätters middag utan att överrumplas av ätstörningen. Jag kan vara i ett sammanhang där maten är i centrum och känna att det inte spelar någon roll för det är någon annan som allting kretsar omkring, maten blir istället någonting sekundärt. Någonting som bara finns där.

Några ögonblick på restaurangen kommer jag aldrig någonsin att glömma. Hjärtat tittar på mig, jag på honom och alla omkring oss bara försvinner, alla sju personer som sitter tätt intill och surrar försvinner. All stress med jobbet, all längtan till allt saker lugnar ner sig, alla problem med maten, med livet, med allt som har varit försvinner.

Jag vill inte att det låter klyschigt, som sagt. Men, det går inte att beskriva på något annat sätt. Han tvingar in mig i nuet och får mig att stanna kvar där: att bara känna hur mina kinder blir varma, hur hela jag blir varm och att jag blir rörd ända ner i tårna av att han sitter där med mig. Tillsammans med mig. Han. Han som har kämpat för mig så länge för att han kände att det var någonting speciellt med mig redan från första gången han såg mig.

Jag är glad att jag vågade. Att allt som trasslade till mig 2011 inte förstörde mig helt och hållet. Jag har alltid varit en hopplös romantiker och det går inte att sudda ut. Jag är glad att den sidan stannade kvar hos mig för annars hade jag nog inte vågat fråga Hjärtat om vi skulle ses den där dagen när allting började: när allting tog fart som hade legat under ytan ett tag, tills jag var redo att våga. Våga att hålla om någons midja och inte släppa taget.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


L: (20 mar 2012 16:04)
Vilken fin text. Glad att jag fick läsa den.

Aurora: (20 mar 2012 17:07)
Fint! :D

mando: (20 mar 2012 20:19)
Åh vad fint du skriver om kärleken, jag blir också glad av att läsa! :)

Monchichi: (20 mar 2012 21:25)
Jag sitter här med glädjetårar i ögonen. Är så glad för din skull. Kram

Kit: (20 mar 2012 22:27)
Så underbart, underbart vackert! Jag blir lite tårögd, på det där bra sättet.

Tulo: (25 mar 2012 11:02)
Åh, vad underbart!! Jätteglad för din skull och minns när jag befunnit där själv. Vet inte om jag någonsin hittar tillbaka dit men oj vad underbart att bli påmind om det genom din text!! Lycka till, var rädd om dig, var rädd om varandra och njut av varje sekund! =)

lejonhjärta: (26 mar 2012 23:24)
Tack för fina ord <3

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

244 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge lejonhjärta en ros

lejonhjärta har skrivit om

Familjelycka? Herr Ätstörning tankerensning Hunden irritation förändringen Relationer

lejonhjärtas senaste Ord

» onsdag
21 aug 2013 21:56
» semester
5 aug 2013 12:26
» snart augusti
23 jul 2013 22:26
» Renoveringskaos
10 jul 2013 18:12
» fredag
14 jun 2013 22:45
» nödord
26 maj 2013 22:58
» Kära bullen, pt 2
15 maj 2013 14:11
» Kära bullen
14 maj 2013 20:25
» finfredag
3 maj 2013 19:38
» livet, alltså
5 apr 2013 14:08
» tisdag
19 feb 2013 20:38
» livet
6 feb 2013 15:14
» Söndag
20 jan 2013 13:04
» söndag
6 jan 2013 14:04
» torsdag
27 dec 2012 14:55

Dagens namn: Amalia, Amelie
:: reklam ::