vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Princess

kortis

11 nov 2011 09:19
Vikarierar som högstadiepedagog (ty här är man inte lärare inte...) och har konstaterat att lärare är självupptagna och svåra att ha att göra med. Men skickade in en ansökan till ett drömjobb i förrgår kväll och blev uppringd igår eftermiddag och inbokad på arbetsprov och intervju! Det rör på sig :)
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Princess: (11 nov 2011 09:20)
Drömjobbet är för övrigt INTE ett lärarjobb.

abelle: (11 nov 2011 10:58)
spännande! håller tummarna.

Monchichi: (11 nov 2011 11:00)
Åh, vad är drömjobbet? Jag blev väldigt nyfiken :) Ska jag gissa på bakning?

Princess: (11 nov 2011 11:45)
Njaej, inte bakning även om det också skulle ha kunnat varit ett drömjobb. Det har med korrekturläsning, redigering och lite skribentjobb att göra :)

mando: (11 nov 2011 15:08)
Självupptagna och svåra att ha att göra med...?!!

HäxanSurtant: (11 nov 2011 19:07)
Du är fantastisk Gumman, och jag hoppas verkligen att du får jobbet!!! :-)

Tintomara: (12 nov 2011 00:00)
Jag är då inte ett dugg självupptagen eller svår, så det så! Och det var jag inte innan jag gick i pension heller! Pretentious, moi?

Tintomara: (12 nov 2011 00:01)
...och jag tog inte illa upp, om nån trodde det, skojar bara!

mando: (12 nov 2011 07:17)
Jag tog illa upp, för att lärare är en yrkesgrupp som sliter så hårt och kämpar trots resursbrist, elever som inte får det stöd de borde få och för stora klasser, och ändå får ta en sån massa skit jämt! Jag blir arg av att få höra sånt här skitsnack!

Cocos: (12 nov 2011 07:29)
Men snälla.. Princess ÄR ju för fasen lärare OCKSÅ! Det handlar ju om att som vikarie är man inte vatten värd och "kan du verkligen något" attityden går väl knappast hem i någon yrkesgrupp!

Princess: (12 nov 2011 08:37)
Mando, jag är ju faktiskt lärare också, men kom till ett jobb som vikarie och blev inte ett dugg väl mottagen. Jag VET hur hårt lärare sliter, men lite självdistans och humor får man ha! Och jag vill helst inte ha en lång debatt om det här i mitt kommentarsfält, dom som brukar läsa mig och känner mig kan nog intyga att jag inte hyser agg mot min egen yrkesgrupp. Mer än när jag får sitta ensam och osynlig varje rast och inte ens blir kallad mitt namn utan "vikarien". men jag borde väl kanske ha förklarat det i ordet för att undvika missförstånd ;)

mando: (13 nov 2011 06:41)
Ja, jag vet att du är lärare. Men om problemet är att du inte känner dig välkommen på din arbetsplats så får du väl ta upp problemet med rektorn och kollegorna istället för att spä på det allmänna neggo-tjatet och fördomarna om lärare! Jag tycker inte det är ett dugg roligt, snarare tröttsamt. När man får höra av föräldrar att man är inkompetent och inte bryr sig för att deras barn inte får den hjälp de behöver, fastän det inte ligger i lärarnas händer och man kämpar så mycket man kan, och sen får läsa folks åsikter i media om att lärarna är dåliga, så räcker det liksom. Lärare behöver väl inte hålla på att dra ner varandra?!

Princess: (13 nov 2011 08:55)
Men jag håller inte med, jag måste ju kunna skriva hur jag vill med glimten i ögat. Nu bryr jag väl mig kanske inte om att prata med ledningen om ett kortare vikariat där arbetslaget inte beter sig som önskat, men här är ju ändå en plats att skriva av sig hur man nu vill. Självklart är inte ALLA lärare såhär, jag är ju inte korkad och tror det, men man måste ju få gnälla lite ibland, framförallt när man vet exakt hur lärare har det!

Susanne: (13 nov 2011 10:10)
Men Mando, hur tänker du nu? Du gnäller själv om högt och lågt, andra måste faktiskt få samma möjlighet som du själv tar dig.

nära: (13 nov 2011 22:50)
Tror att lärare (precis som andra yrkesgrupper - och människor) mycket väl kan vara både självupptagna och svåra att ha att göra med. Det har just hänt en massa skit på mitt jobb som bekräftar detta i alla fall.

Dessutom tror jag att lärare, som är vana vid att bestämma och styra och ställa, tenderar att vara lite extra svårsamarbetande... Jag själv är t ex en av dessa lite oftare än jag skulle önska. Sina kollegor kan man ju tyvärr inte styra över som man kan med sina elever...

mando: (14 nov 2011 05:49)
Visst får Princess skriva (nästan) som hon vill här och gnälla av sig! Men man får ju vara medveten om att andra kan bli illa berörda och känna sig nertryckta, och ska man inte få säga det då?!

mando: (14 nov 2011 05:52)
Nära: så kanske det är på din arbetsplats - på min skulle jag säga att det är tvärtom. Aldrig träffat så många människor som är så lyhörda, bra på att kompromissa och samarbeta på samma ställe. Dumt att generalisera det till en hel stor yrkesgrupp, väl?

nära(?): (14 nov 2011 06:26)
Dumt att kalla en annan skribents personliga upplevelse för skitsnack, väl?

Princess: (14 nov 2011 08:25)
Thanks, nära och Susanne! Håller fast vid min upplevelse även denna morgon! Suckar djupt över en hel massa saker och pedagoger... (inte hela världens pedagoger dock, bara dom på den här skolan)

Morsan: (14 nov 2011 09:35)
mando: läs dina senaste kommentarer och använd dig av dem när du skriver dina egna inlägg!


eMissen: (14 nov 2011 11:22)
i repeat:
"Aldrig träffat så många människor som är så lyhörda, bra på att kompromissa och samarbeta på samma ställe. Dumt att generalisera det till en hel stor yrkesgrupp, väl?"

eMissen: (14 nov 2011 11:23)
och princess, kul med drömjobb!! håller tummar

Princess: (14 nov 2011 11:35)
Tack emissen, arbetsprov i eftermiddag och intervju imorgon! Sjukt nervös, men glad :)

HäxanSurtant: (14 nov 2011 11:44)
Och jag håller alla tummar, men det vet du!!! Kram!!!

mando: (14 nov 2011 12:01)
Men eMissen, det är ju precis det jag menar... Nu missförstod du.

I övrigt: skit samma då om någon blir ledsen för det ni skriver!

Nära: jag kallar elaka generaliseringar om alla lärare för skitsnack, ja!

mando: (14 nov 2011 12:06)
Jämför: "Jag har konstaterat att alla snickare är obildade och dumma i huvudet."

Skulle ni skriva så också?
Är inte det bara skitsnack?

Princess: (14 nov 2011 12:11)
Det blir en jäkla skillnad om man slänger in ett "alla" i meningen. För övrigt tycker jag nog att Mando väljer att missförstå själv och att diskussionen i sig är onödig. Lärare kan vara bla bla då, om det hade passat sig bättre. Det finns uppenbarligen dom här som förstår vad jag menar. Och jag kan säkert passa in i min beskrivning också när jag är på en invand arbetsplats. Men whatever, för du skriver ju alltid bara saker som passar alla, väl?

Princess: (14 nov 2011 12:28)
Förresten är "outbildade och dumma i huvudet" också nånting helt annat än vad jag skrev, DET håller jag faktiskt med om att man inte bör skriva.

mando: (14 nov 2011 13:11)
Princess: Det saknades visserligen ett "alla" i din mening, men den var lika generaliserande ändå.
"Obildade och dumma i huvudet" kanske nån annan skulle ta lika illa upp av som jag gjorde av det som du skrev. Det är negativt laddade ord, och vi reagerar kanske olika på dem men det betyder inte att min reaktion var orimlig. Jag kände mig nertryckt och illa berörd.
Och berättar någon att den blivit illa berörd av det JAG sagt så ber iallafall jag om ursäkt.
Nu sätter jag punkt.

Morsan: (14 nov 2011 13:40)
mando: Ömma tår? Och ja, jag blir ofta illa berörd av det du skriver, men det är DU som väljer vad du skriver, inte vi som läser! (göller alla skribenter) Sedan att du inte gillar kommentarerna, det är en helt annan sak...

Princess: (14 nov 2011 13:58)
Jo, för du skriver ju alltid precis sånt folk vill höra och inte reagerar på Mando. Jag tog bort en kommentar som var onödigt skriven av mig nyss, men att mena att jag skulle be om ursäkt för att du väljer att missförstå och sedan göra nåt stort av det - icke!

mando: (14 nov 2011 14:46)
Morsan och Princess: Det vore väldigt intressant att höra VAD i mina Ord från det senaste året som ni har tagit illa upp av.

Och Princess: man väljer väl aldrig att missförstå? Det argumentet fattar jag inte. Jag reagerade på generaliseringen om lärare i ditt Ord, som jag kände mig nertryckt och ledsen av.

mando: (14 nov 2011 16:00)
(Jag hann se kommentaren förresten - väldigt lågt...)

Jag hävdar inte att jag aldrig gör fel, men jag brukar vara noga med att be om ursäkt och förklara mig om någon tar illa upp av något jag säger. Skulle aldrig avfärda det med att "man får ha lite humor".
Och hade du svarat på min första fråga, och förklarat vad du menade med det du skrev, hade jag aldrig hunnit bli så upprörd.

Morsan: (14 nov 2011 16:19)
Nej mando, jag tänker inte ta fram några speciella ord. Det jag reagerade på i din första kommentar på detta order var att du fastnade på just "lärare är självupptagna och svåra att ha att göra med" som ett "påhopp" och inte med t ex "men vad har du hamnat på för konstigt ställe"
Din reaktion är inte orimlig men i mina ögon sett lite väl häftig.

mando: (14 nov 2011 22:15)
Morsan: Ja jag reagerade kraftigt och det är väl för att jag själv är en väldigt trött och less lärare för tillfället, less på min och mina arbetskamraters kassa arbetssituation. Vi reagerar väl olika beroende på var vi befinner oss, det är väl inte konstigare än så? Jag förstår inte att det är stötande för dig att jag kände mig nertryckt.

Och skriver du att du OFTA BLIR ILLA BERÖRD av det jag skriver så vill jag veta av vad? Det är lite väl häftigt att skriva om du inte kan förklara det.

Morsan: (14 nov 2011 23:26)
Det är inte stötande, bara lite förvirrande.Visst kan jag förklara, men jag behöver (och vill) inte. Att jag reagerat säger troligen mer om mig än om dig. Och nej, jag skickar dig inget mail heller.
Anledningen till att jag skrev det är att här skriver vi vad vi vill (inom ord´s regler förstås) oavsett om någon kan ta illa upp eller inte! Och jag ville tala om för dig att jag ofta blir illa berörd av dina Ord och kommentarer. Jag läser en gång och sedan bryr jag mig inte längre.
Din kommentar (13 nov 2011 06:41)
anser jag däremot vara stötande.

eMissen: (15 nov 2011 00:17)
nej mando, jag försökte göra dig uppmärksam på dubbelmoral. jag blev också illa berörd, som offer för dåliga lärare ser jag ingen poäng med att inte ens lärare får ifrågasätta varandras beteenden. jag kommer aldrig våga sätta en unge i skolan, jag tål inte miljöer där självkritik inte får finnas och skulle inte önska det till mina barn. jag kommer absolut vara den ifrågasättande morsan som blir kallad gnällig av lärarna. hon var jag redan som femtonåring.

du ger massa bra råd här som du kanske själv ska ta till dig av? jag är inte sarkastisk, jag ser din lesshet i senaste kommentaren och det kan säkert förklara varför du reagerade så häftigt mot princess men då måste du kanske backa lite nästa gång och fråga dig varför. var det verkligen princess ordval, eller var det din egen lesshet och din egen situation som spelade in? visst ska man tänka på vad man skriver, jag har också suttit i kommentarsfält och klagat på sånt nån gång med mer eller mindre rätt till det hrm, men ordare kan inte ta ansvar för saker som händer i ditt liv. eller mitt. vi måste vara ödmjuka åt båda håll, som ordskribent och som kommentatör, och våga backa tillbaka ibland. jag har backat flera gånger från att skriva lärarskitsnack som skulle få dig att kippa efter andan, men jag känner att budskapet skulle gå förlorat i ett community med så många lärare som antagligen skulle ta illa upp till ingen nytta. så viktigt är inte mina billiga poänger, jag säger dom bland likar ifall andan skulle falla på. så jag tänker iaf på de som kan bli lessna, och det upplever jag att princess gjorde också en bra bit ovan men du verkar inte vilja ta emot.

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Princess
1061 ord
» Profil
» Hemsida
» Prenumerera
» RSS
» Ge Princess en ros

Princess senaste Ord

» I svartvitt eller grått
29 maj 2020 22:30
» Tagga livet
22 nov 2019 21:33
» Svammel
16 mar 2019 13:34
» 3-årskalas (och 39-årskalas)
3 mar 2019 13:22
» Tänk om...
23 dec 2018 17:42
» Hjärter Dam - Lasse?
18 okt 2018 20:41
» Äntligen! Tillbaka!
4 sep 2018 22:33
» Hej
15 feb 2018 21:19
» 2018! Hur blev det så?
31 dec 2017 23:55
» Keep going
16 okt 2017 22:21
» Yeay jobbet!
11 sep 2017 21:51

Dagens namn: Holger, Holmfrid
:: reklam ::