steinway
Mina favoritmackor
7 jul 2010 15:02Jag älskar bröd! Jag kan äta bröd till frukost, lunch och middag utan problem! Problemet är att jag kanske inte borde äta så mycket bröd. Mer riktig mat, mindre bröd. Men det är så lätt med bröd, det är så lätt att göra riktigt goda mackor, dessutom kan man variera en måltid på så många sätt vilket gör det kul att äta.
Jag gillar annan mat också, men det är så trist att laga mat till sig själv och ännu tristare är det att behöva diska. Så oftast blir det mackor alternativt ingen mat alls, och det är ännu sämre.
Favoritbröd är någon form av ljust rostat bröd, men inte rostbröd och danskt grovbröd, helst Skovmand. Till dessa bröd kan man ha allt! Ost, skinka, korv m.m men också lite mer avancerade varianter.
Mina favoritmackor är många, men här är nog de bästa;
Bröd, ett kokt ägg som är så hårt att det inte rinner, men ändå inte helt hårdkokt, kaviar och peppar. Majonäs funkar också om man är sugen på det istället.
Bröd, ost, skinka, ananas och oregano, skjuts in i ugnen tills brödet blivit lite krispigt. En riktig klassiker!
Bröd, sill, gräsfil och gräddlök :)
Bröd, makrill och majonäs, men inte för mycket för då kan majonäsen ta över.
Bröd, leverpastej, gärna en ugnsbakad lite grövre pastej, inlagd gurka och majonäs
Bröd, rostbiff och potatissallad eller mimosa.
Bröd, tonfisk, dill och en skvätt mjölk som glaffsas ihop och bres på.
Bröd, majonäs och konserverade ärtor och morötter, glaffsa ihop och tillsätt lite peppar, helst vitpeppar.
Bröd, Ägg, hårdkokt! kaviar och dill, glaffsa ihop och bred på. Vill man kan man ha i lite svartpeppar.
När det kommer till vanligt hederligt pålägg gillar jag rökt skinka, gärna riktig skinka snarare än pressad. Ost med marmelad eller sylt eller kaviar. Myyycket gott. Speciellt till rostat bröd. Till rosbröd är det riktigt gott med choklad också! Men inte Nutella. Jag föredrar en tysk choklad som heter Niki, den är lite mer nötkräm-aktig fast inte lika sockersöt. Den finns att köpa i den lilla affären intill donken på Vasagatan i Stockholm har jag sett, superkul :)
Till det grova brödet är det riktigt gott med en riktig dansk salami eller cognacskorv, enrisrökt. Mmmm! Grejen med riktiga danska smörrebröd är att man ofta har två pålägg på samma macka. Man smörar brödet och sen delar på det på mitten och har olika pålägg på två mackor. Gott gott gott!
Hoppas ni är lika glada i bröd som jag och tro mig, alla pålägg är supergoda, även de med majonäs :P
728 ord
» Profil
» Hemsida
» Prenumerera
» RSS
» Ge steinway en ros