vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Tulo

Jag har bestämt mig..

4 feb 2013 10:54
För ännu en operation. Denna är dock frivillig och det var ju inte den förra. Jag hämtar mig fortfarande ifrån magoperationen den 22:e men igår var första dagen jag verkligen kunde röra på mig lite mer ordentligt och det var underbart! Träningen har verkligen blivit som ett gift för mig nu. Jag gick först 5 km med hundarna, sen till gymmet och då fick det bli crosstrainern, sen bandet och slutligen en timmes yoga. Helt underbart! Idag ska jag träna och försöka ordentligt med löpträning och se hur det går.

Nu till min andra selektiva operation jag ska göra. Håll i er! Jag ska förstora brösten. Efter min viktnedgång på ca 24kg och det faktum att jag nu tränar såpass mkt har gjort att det är bara skinnpåsar kvar och även om jag inte går runt och mår kass över det så stör det mig ändå. Jag ser så mkt framsteg på kroppen i övrigt, känner mig väldigt stark, förmodligen starkare än på ca 25år och det är så tråkigt att resultatet blir att brösten bara blir mindre, slappare och hängigare! Så förra onsdagen åkte jag på konsultation, hade med en kompis som stöd och provade div olika alternativ. Och nästa måndag är det dags. Har ju funderat på detta till och från sedan jag började gå ner ordentligt i vikt och det är ju snart 3 år sedan. Men det har hela tiden känts omöjligt rent ekonomiskt så därför har jag inte trott att det skulle gå. Men nu går det och nu gör jag det!

Jag är ju sådär sugen på att bli sövd igen. Ska till sjukhuset och begära ut min journal ifrån sista operationen och skicka ner den så dom vet allt om sövningen osv. Jag är ju svårintuberad och dom fick ju söva mig som om jag vore en elefant och därför vill jag ju att dom ska ha all info dom behöver innan.

Sen har jag stött och blött detta med min gamla hund hela helgen, imorse upptäckte jag att det var blött i deras stora goa filt.. Kan ha hänt nu, eller också skedde det igår möjligen och jag bara inte upptäckt det. Det är så svårt att säga hejdå, hon är ju så söt och god men kroppen vill inte riktigt längre och även om hjärtat är med så är det inget värdigt liv för en hund.

Kram/ Tulo

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


S: (4 feb 2013 11:23)
Oj. Detta inlägg ihop med dina tidigare + din mammas alla hurtiga, sorglösa kommentarer hos div dagboksskrivare om hur fåniga folk är som ens funderar över hur de ser ut? Jag fattar inte.

Princess: (4 feb 2013 11:50)
Att lyfta och operera brösten är det absolut bästa jag har gjort för mig själv!! Man ska enbart lyssna på sig själv och känner man att man kommer må bra av det så är det ju bara att köra :)

PieceOfCake: (4 feb 2013 14:46)
Känns det rätt för dig, gör det! Hade jag haft pengar hade jag förstorat mina bröst. Eller iaf lyft dem. En vacker dag kanske.

Tulo: (4 feb 2013 21:17)
S: Var har jag någonsin sagt att man inte ska bry sig om hur man ser ut?

Gäst: (5 feb 2013 09:18)
Det är ju sjukt att operera brösten. Lägg istället pengarna där de gör nytta. Hos barn som svälter, cancerforsknkng eller vad som helst. Men att göra skönhetsingrepp på sig själv äcklar mig!
Operera din självbild istället. Öppna ögonen och se vad som betyder något! Skäms!

Tintomara(?): (5 feb 2013 09:21)
Jag bryr mig om hur jag ser ut tll en viss del. Hel och ren är inte fel, och håret sköter jag om. Det är när det går till överdrift och folk får psykiska besvär för att de inte är perfekta som jag tycker det går för långt. Och så angstar jag lite för alla pengar som läggs på utseenedet (och som ibland inte ens hjälper) när det finns människor (och djur för den delen) som far illa och skulle kunna bli hjälpta av en bråkdel av de pengarna. Ett fadderbarn kostar mindre per månad än en kräm mot rynkor.
Och när jag var yngre tyckte jag att utseebdet var betydligt viktigare än jag gör nu, det ska jag villigt erkänna, även om jag inte gillade krämer då heller. Men smink använde jag ju om än inga mängder. Nu är det enbart skönt att slippa! Och ingen har skjutit mig för det.

Tintomara(?): (5 feb 2013 11:06)
Till Gäst vill jag säga att visserligen har du en point där, men Tulo har t ex aldrig rökt och knappt rört alkohol heller så om hon vill kosta på sig (något så dumt som) en skönhetsoperation så är det nog få som har rätt att klandra hennes övervägda beslut. Tyvärr slösar vi väl alla på pengar på något sätt. jag är inget helgon, det finns mycket jag skulle kunna undvara om jag prioriterade välgörenhet mer... men en del gör jag, fadderbarnet inte minst. Och Amnesty. Men ändå. Jag skulle vilja se den som inte lägger pengar på någt onödigt ibland, åtminstone om vi räknar oss i västvärden. Åtminstone de av oss som inte är hemlösa eller utslagna på andra sätt.

Princess: (5 feb 2013 11:12)
Det är ju bara dumt att säga att det är sjukt. Då vet man inte vad man pratar om och har heller aldrig varit i en sån situation. Hur svårt kan det vara att låta folk göra som dom vill med såna saker. Lägg ner helt enkelt.

N: (5 feb 2013 11:19)
Medelålders kvinnor som opererar brösten i stället för att jobba med det som verkligen betyder något i livet? Pinsamt över alla bredder och ledder, helt enkelt.

Till Princess: (5 feb 2013 11:20)
Om du tänker efter lite, tror du verkligen att du hade behövt göra en bröstoperation om du hade haft en bra självkänsla och känt dig älskad för du är (eller var) i stället för att i princip försöka duga som knulldocka, eller vad du nu var åt din förra kille?

Till Princess: (5 feb 2013 11:21)
Ursäkta den kanske hårda formuleringen! Men det här är en viktig fråga, tycker jag. Kollar man på vilka som gör bröstoperationer så är det ju en väldigt enahanda sort, nämligen de som känner sig minst älskade.

Princess: (5 feb 2013 12:10)
Håller inte med och tar illa upp för formuleringen. Jag hade gjort operationen oavsett, förr eller senare.

Gäst: (5 feb 2013 12:34)
Att operera brösten gör man väl bara för att behaga män, få bekräftelse och sex?! Princess?!?

Till Tintomara: (5 feb 2013 13:39)
Det spelar väl ingen roll hur man levt sitt liv tidigare, det är ju inte som att det på något sätt rättfärdigar att man sätter sina egna bröst framför flickors skolgång och kampen mod Aids... Herregud. ta på en pösig tröja så syns inte tuttarna. Det är ändå inte någon som tycler sämre om dig som person bara för att brösten inte är som du vill ha dem...

PieceOfCake: (5 feb 2013 13:49)
Opererar man brösten enbart för att behaga män? Det var något nytt. Opererar jag någonsin mina bröst, kommer det vara för min egen skull, för att JAG vill det och för att jag vill känna mig fin.

Jag överlever fullkomligt så som mina bröst ser ut nu också, men hade jag själv fått välja hade de inte sett ut som de gör!

Låt alla få göra som de vill. Varför ska människor lägga sig i och kritisera jämt? Det leder inte till något vettigt. Vill Tulo göra en bröstförstoring, ja då gör hon det! Tulos liv - Tulos val. Enkelt!

Gäst: (5 feb 2013 13:53)
Tulos liv och val? ja. Idiotiskt? Ja.

Aurora: (5 feb 2013 13:59)
Way to go Tulo, härligt att du bestämt dig för att satsa pengar på dig själv och ditt välmående i förhållande till din kropp.
Till alla haters som uppenbarligen inte bara nöjer sig med att leva sitt eget liv utan måste lägga sig i andras val - Hahahaha - ni är bara patetiska och jag tycker synd om er.

S: (5 feb 2013 14:00)
Alltså. Jag är inte Tulos största fan på något sätt, och även jag tycker att skönhetsoperationer är onödiga - man tar en risk och slösar på resurser på sin yta. Anledningen till att jag reagerade var att jag tyckte att det rimmade illa med det som jag uppfattat med Tintos inställning till utseendet (och nu i efterhand tycker jag att det var lite korkat av mige, eftersom Tulo och Tinto är två olika individer)OCH Tulos berömda predikan om vilken FANTASTISK fläckfri, populär och omtyckt person hon är. Jag ser en skönhetsoperation som ett tecken på osäkerhet.
MEN. Att moralisera på det sätt som folk gör och ställa välgörenhet mot en skönhetsoperation tycker inte jag är rättvist. Vart går gränsen? Folk spenderar massor med pengar på smink, glasögon, kläder, (vi behöver både glasögon och kläder men få människor köper ju det billigaste/mest resurssnåla i alla lägen)iPads, fina kaffemaskiner etc, etc. Menar ni som höjer era röster kring detta att ni aldrig någonsin spenderar en enda krona på en guldkant på tillvaron, utan skänker allt ni får över till välgörande ändamål? Kanonisering, nästa!

Princess: (5 feb 2013 14:21)
För att behaga män? Nej! Mitt ex ville inte att jag skulle operera brösten, han var väl rädd att jag skulle bli för fin. Jag har gjort mycket för att behaga män, och mitt ex, det kan jag hålla med om, men att fixa brösten gjorde jag för min egen skull. Och jag hävdar fortfarande att det är det bästa jag gjort för MIN skull. Slutdiskuterat för min del.

Tintomara(?): (5 feb 2013 14:28)
Förvisso är Tulo min dotter men hon kan tänka själv och vi tycker inte lika om allt! Sen beträffande självkänslan etc så är det inget fel på den, hon är snygg och glad för det. Men som alla har hon gått på en del smällar i livet som kan vara jobbigt att ta sig igenom. Brösten kommer inte att göra varken till eller ifrån med den saken, och det är jag säker på att hon begriper.

S: (5 feb 2013 14:29)
Princess: Visst, och så säger alla. Och så tror de att de känner. Och visst är det för din skull, men det är ju för att du vill se bra ut när andra tittar på dig. Män och kvinnor. Det har ju med din självbild att göra, speglad i omvärldens ögon. Hade idealet varit att ha så saggiga bröst som möjligt hade folk med saggiga bröst stolt slängt med dem. Det är andras blickar vi blidkar. (Och en hetrosexuell kvinna visar kanske oftast sina bröst för män.) "För vår egen skull."

Princess: (5 feb 2013 14:45)
Men då ska man ju inte raka sig heller, eller sminka sig eller överhuvudtaget klä sig snyggt. Så det kan ju alla kvinnor sluta med då, för då kan ju män tycka dom är snygga.

Tintomara(?): (5 feb 2013 15:12)
Jag läste om nån undersökning nånstans att vi kvinnor mest sminkar och klär oss för varann. Det tror jag faktiskt stämmer. Har aldrig träffat nån kille som gillar sminkade tjejer (de biir ju nedkladdade av sminket om det blir lite närkontakt!) och kläderna, de ska väl helst av... (Obs, skojade lite nu!)
Nej, det är vår status hos varann det handlar om!
När killarna vill visa sig med en snygg tjej så är det deras ego det handlar om. Titta vad jag har!
Jag menar inte att detta är hela sanningen men en del av den åtminstone! För den delen måste jag erkänna att jag helst vill att älsklingen ska se lite prydlig och välklädd ut när vi träffar folk. "Som man är klädd blir man hädd." Så visst har ytan en viss betydelse.

Althea: (5 feb 2013 15:51)
Oavsett skäl eller om det beror på dålig självbild så är det Tulos beslut och hennes pengar. Vill hon lägga det på att fixa brösten, varsegod, det är hennes val. Att sedan börja jämföra med att lägga pengarna på annat är bara löjligt. Isåna fall tycker jag personen i fråga bör sluta dricka alkohol, sluta med smink, sluta med allt som är annat än just det livsnödvändiga och lägga resten på rädda barnen eller massa fadderbarn. Vi slösar pengar. Så är det. Sen om man slösar det på en skönhetsoperation eller en stereo för samma summa, det är upp till var och en. Det är ens eget samvete som styr. Plus att det är alltid så jävla lätt att moralisera över kvinnokroppen. Kan vi någonsin göra rätt? ÄR vi någonsin rätt? Hela tiden blir vi berättade hur vi ska se ut, vad vi ska göra, hur det ska vara. Men sköt er själva för fan och lev upp till era ideal så sköter jag mig själv. Kolla upp er själva innan ni börjar sprida er moral runtomkring er.

Althea: (5 feb 2013 15:52)
Och! Om du gör det för en mans skull. Eller för din egen skull. Eller för att tröjan ska sitta snyggare. Eller för att du vill bara. Eller för att du ska se ut snygg för andra tjejer i duschen. Strunt samma. Det är dina skäl och enbart dina.

Tulo: (6 feb 2013 01:45)
Oj då vilken storm i vattenglaset! Jag ska erkänna att eftersom timmen är sen så har jag läst lite snabbt och kanske missat en del men vill ändå säga följande. Jag kan försäkra er om att jag inte gör det för någon annan än mig själv! Jag känner då absolut inget behov av det för att locka män, än mindre för att få någon form av bekräftelse från dom. Hur illa det än låter, så har jag det så det räcker till och blir över. Jag har tänkt igenom detta länge och väl, jag vet varför jag gör det och känner mig helt trygg i det. Min kära mamma och jag tycker inte lika om allt, och även om hon tycker att det är helt onödigt så vet hon också om att detta inte grundar sig i någon jakt på bekräftelse från andra för min del och har därför accepterat det. Jag skänker pengar till välgörenhet, har haft fadderbarn i ett antal år osv så jag känner inte att jag berövar världens fattiga mina pengar precis genom att göra denna operation.. Jag har jobbat hårt med att bli stark kroppsligt, jag dras trots allt med 18% medicinsk invaliditet som begränsat mig i väldigt många år, och såklart gör den det ännu, men jag känner mig stark för första gången sedan 95 och det är jag jävligt glad över! Däremot finns det en del på kroppen som jag inte kan påverka överhuvudtaget och det är min byst. Det går att fixa den, och jag fixar den för mig själv! PUNKT!

Tulo: (6 feb 2013 01:54)
S&N&Gäst: Så himla löjligt till att börja med att inte våga skriva era nick! Och jag skiter högaktningsfullt om jag är er "favvo" eller ej.. Jag jagar inte bekräftelse från okända människor som inte har något som helst värde i mitt dagliga liv.
Gäst: Att du tycker att enda anledningen till att operera sig är för att behaga män säger nog mer om dig än något annat! Du kanske lever i en värld där högsta priset är att behaga en man, jag gör de inte! Och att jag väljer bröst istället för flickor skolgång??? Driver du med mig eller? Jag antar att du bor i ett jäkla skjul i skogen, lever på ris och nudlar, går i gamla kläder och promenerar dit du ska varje dag? Resten av pengarna skänker du givetvis till de stackars AIDS-sjuka i världen??!?? Herregud! Jag skänker pengar, jag har fadderbarn så jag har då inget dåligt samvete för hur världen ser ut om det är det du tror. Superlöjligt!

Tulo: (6 feb 2013 08:14)
Övriga: <3

S: (6 feb 2013 10:22)
Jag har inget nick. Jag skriver inte på Surr. S är lika mycket jag som Tulo är du. Och jag läser många bloggar av folk som jag inte håller med eller tycker verkar jättetrevliga. Jag är intresserad av människor. Jag lär mig mycket av att läsa tankar även från folk som jag inte är överens med. Jag har fortfarande inte kommit över dina inlägg i amningsdebatten och eftersom du inte själv tagit avstå¨nd från dessa, färgar det mina åsikter om dig. Det står ju dig helt fritt att ignorera dem. Och självklart är det ditt beslut huruvida du vill operera dig eller inte. Vems skulle det annras vara?

bellavit: (6 feb 2013 10:47)
Efter ha läst Tulos Ord så får jag inte fram att hon vill göra denna bröstförstorning för skönhetens skull. Utan för hon inte mår bra att ha hängpattar. Ett besvär alltså! Det finns ju såna som förminskar sina bröst för de har så ont i ryggen.

ÅÅÅÅÅÅH!

Tulo: (6 feb 2013 18:28)
S: Nej, men åååh.. Är det sant? Har du inte kommit över det än? Stackars dig! Du kan vara helt på det klara med att jag inte tar tillbaka nått för att underlätta dina åsikter om mig! Jag har ett förslag.. Ta och skriv ut den debatten och ligg och läs den på kvällarna om det piggar upp dig lite.. Feel free! Fattar inte vad det är du vill jag ska ta avstånd ifrån heller för den delen, ingen annan tog tillbaka nått som dom sa och jag har rätt till min åsikt!

S:: (6 feb 2013 21:10)
Jag läser helst inte den igen, nej. Har lagt den bakom mig för mycket länge sedan. Men det är klart att den fortfarande säger mig lite om vem du är. Och det påminns jag ju om varje gång jag läser dina inlägg. Observera att jag varken bett dig ta tillbaka någonsing, eller att ens fundera på att ta ett nytt beslut ang din operation. Helt i linje med ditt eget resonemang vill jag förslå dig att inte spendera så mycket energi på att svara emot mig och klappa mig på huvudet i din övertygelse om din totala överlägsenhet gentemot anonyma kryp som jag?

Gäst: (7 feb 2013 10:20)
Jag bor inte i en hydda i skogen, men jag kämpar för människors lika värde, och jag hoppas du blir nöjd med dina bröst! (Som tydligen betyder mer för dig än svält och cancerforsknkng) . Varför göra världen till en bättre plats när man kan lägga pengarna på att bli ett sexobjekt?!

Althea: (7 feb 2013 10:44)
Jag bor i en hydda i skogen och skulle helt klart lägga pengar om jag hade råd på att operera mig förstörda mage. Tveklöst. Var av samma andemening som dig gäst, innan jag började se ut så här. Jag visar mig naken för män, utan att skämmas, det är för min skull jag skulle operera mig. Jag skiter i att vara ett sexobjekt, har aldrig varit i mitt sinne. Jag vill kunna känna igen mig själv, må bra, inte dras med dessa ätstörningar som blev värre efter detta. Jag vill kunna leva igen, så som jag gjorde förut. Man är inte mindre empatisk för att man gör en operation och bara för att man skänker pengar till svältande barn och cancerforskning så genererar inte det empati heller(som är tydligt i ditt fall).

Tintomara: (7 feb 2013 11:34)
Word, Athea!

Tulo: (8 feb 2013 23:51)
Gäst: Människors lika värde? Var det ett skämt eller? Du visar ju precis hur du anser att du har rätt att döma, vilket förmodligen gör att du anser dig mer värd än mig!? Du har väl ingen aning om vad jag gör för välgörenhet eller ej, om jag är sämre än någon annan, vad jag lägger ner för tid på andra människor och deras välbefinnande. Jag upphör verkligen aldrig att förvånas..

Tulo: (8 feb 2013 23:58)
S: Vad bra att du nu lagt det bakom dig.. Du skrev ju trots allt(6 feb 2013 10:22) att du fortfarande inte kommit över mina inlägg i den debatten så förlåt om jag tar dig på ditt ord.. Precis som i den debatten så förväntar ni er att man ska läsa det ni skriver och sen tolka det så som ni tänker, och när man skriver vad ni faktiskt sagt så är man dum och elak.. Nej, du har inte bett mig ta tillbaka något, men du har heller inte skrivit vad det är du anser att jag borde vilja ta avstånd ifrån..

Tulo: (8 feb 2013 23:59)
Althea: Håller med Tinto, word!

S: (9 feb 2013 16:20)
Som jag förklarade förra inlägget har jag kommit över debatten men kommer aldrig sluta förknippa dig med attityden du hade i den. Jag ber om ursäkt om jag var otydlig. Sjävlklart ska du inte ta avstånd från det du skrev om du fortfarande står för det. Nu orkar jag inte förtydliga mer. Lycka till med allt.

Rabiata: (10 feb 2013 06:47)
Här vareju ett jävla hallå.
De som inte vill plastikoperera sig slipper och de som vill borde kunna få göra det. Åt var och en sitt eget genusperspektiv och låt var och en dra åt helvete på sitt sätt. Själv förminskade jag bysten då det begav sig och jag är fortfarande sjukt nöjd med en hylla som är proportionerlig i relation till min övriga kropp.
Varför ska Tulo dömas? Jag tycker mig skönja ett element av duskafannöjadigjantelag -som egentligen varken har med genusdilemma eller huruvida pegnarna egentligen borde investeras i Rädda Barnen att göra -i den här debatten. Tulo: hoppas du får sjyssta lökar. Sövningen går säkert bra.

Gäst: (12 feb 2013 17:12)
Hoppas du är nöjd med dina bröst! För kännedom finns det ett helt folk i Nordkorea som behöver all hjälp de kan få just nu. Men var och en väljer sitt...

Althea: (12 feb 2013 17:50)
Gäst: Härligt. Du skickar halva lönen dit va?

Princess: (12 feb 2013 18:13)
Gud så dumt sagt. Oerhört jävla korkat. Hur kan man låta sig bli så provocerad av ett par bröst. Lägg ner nu!

gäst: (12 feb 2013 18:44)
Jag lägger ner. Jag vill bara belysa hur vansinnigt vi i västvärlden prioriterar.

Althea: (12 feb 2013 19:14)
Gäst: Är det någon nyhet? Vi kör bilar runt runt runt i timamr för att se vem som vinner. Vi betalar idioter som åker efter en puck miljarders kronor medan lärare som ska skola framtiden får en skitlön. Vi anser att vi "behöver" en sprillans ny Ipön när man inte alls behöver en mobil överuhvudtaget. Vi köper alkohol i mängder och dricker upp. Vi bantar oss smala då andra inte har mat. Vi äter oss överviktiga så vi dör. Vi köper kläder som är tillverkade av barn i andra länder som har det sämre. Vi slösar pengar på fredagsmyssnacks. Vi lägger en massa pengar på onödiga hobbyar som stereo, bioanläggning, hästar som kunde ha blivit mat istället, fotbollsutrustning, skor eller vilken hobby man nu än har. Vi betalar en massa pengar för att få snygga glasögon då det kunde räcka med ett par för 800. Eller väskor in i absurdum för det ska matcha den outlook man har den dagen. Eller på en operation för att man ska må bättre. Vi lägger pengar på så jävla mycket strunt att det är sinnessjukt. Jag tror INGEN inte vet hur vansinnigt vi prioriterar i detta kapitalistiska samhälle. Men att då racka ner på någon som väljer att lägga pengarna på detta är bara dumt. För du har tydligen internet. Behöver du det? Lägg pengarna på barnen i NordKorea. Behöver du en dator? Sälj den istället och skicka pengar till röda korset. Jag slår vad om att du har en mobil. Sälj. Vad har du för hobby? Sluta med den, för det är vansinne att lägga pengar på det. Hoppas du köper bara second hand. Och så vidare, och så vidare. Vi lever i ett sjukt samhället, men att då börja racka ner på varandra gör knappast saken bättre. Se till dig själv först vad du gör innan du börjar kräva en massa av andra.

gäst: (12 feb 2013 20:44)
väldigt vad du har mycket som vill ut...

Althea: (12 feb 2013 22:15)
Hahahaha

gäst: (12 feb 2013 23:21)
är det roligt?

Althea: (12 feb 2013 23:25)
Om diskussionen ska hamna på den här nivån så tror jag att jag drar mig ur. Håll dig till ämnet.

Rabiata: (16 feb 2013 17:44)
gäst: Jag tycker att du är rolig och bjuder på dig själv.

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

568 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Tulo en ros

Tulos senaste Ord

» Mitt år i backspegeln.
28 dec 2023 08:51
» På torsdag bär det iväg..
13 aug 2023 12:17
» Husbil och funderingar.
7 jun 2023 10:58
» Hur svårt ska det vara?
2 dec 2022 23:39
» Han som jobba på NASA..
8 jun 2022 23:19
» En sista natt.
8 aug 2021 01:03
» Varför är jag rädd?
15 jul 2021 22:03
» Dos 1 -check.
20 maj 2021 11:02
» Snart vet jag.
11 maj 2021 20:59
» Hej mitt i natten.
1 maj 2021 00:31

Dagens namn: Holger, Holmfrid
:: reklam ::