vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Tulo

Släppa och gå vidare..

9 jan 2014 13:52
Jag har en väninna. Hon är kär i en man på sitt jobb. En gift man. I ett par års tid har dom chattat, flörtat och nu är den resan slut. Eller ja, den har egentligen varit slut länge om den ens startade men detta ordet handlar om att släppa taget.

Min väninna bara vägrar att släppa taget om denna man som nu efter ett gräl i november i princip total ignorerar henne, och bara skrattar och skojar med andra. Hon bestämmer sig om och om igen för att gå vidare och släppa taget men dras obönhörligt tillbaka och blir ledsen gång på gång.

Det är inte lätt att stötta, jag försöker att få henne att se att hon är alldeles för bra för honom och att hon borde lyfta blicken och se att det finns andra män i världen som skulle kunna behandla henne väl, välja bara henne och ge henne glädje istället för det som bara ger tårar och sorg.

Och jag kan inte låta bli att undra varför människor inte släpper och går vidare. Flera i min bekantskapskrets låter åren gå, utan någon egentlig förändring men dom väljer ändå att leva kvar i förhållanden som gör dom olyckliga.
"Nu ska vi ta tag i det" hör man allt som oftast blandat med "faan vilken idiot han är" eller "tror du att det kan bli bra tillslut".. Vad svarar man? Tillslut vill man bara skrika att "HAN VILL INTE HA DIG", eller "DU BLIR FAAN ALDRIG LYCKLIG MED DEN IDIOTEN NÄR SKA DU FATTA DET" men det gör man ju inte, men gudarna ska veta att jag kan bli så frustrerad över att jag har så fina vänner som bara ger dessa män chansen gång på gång på gång på gång att visa att.. Jo, dom var idioter denna gången också.

Jag har skilt mig två gånger, inget jag är stolt över men jag vet att det var rätt. När exet stack gav jag det 10 månader av oro, funderingar, massor massor försök att hjälpa honom hitta vägen hem men sen tillslut fick det bara räcka. För sanningen är ju att man har ett ansvar till sig själv. Att se sanningen i vitögat och sluta fantisera om att man ska rida in i solnedgången för det kommer aldrig hända. Destination soptippen är ingen vacker syn men oavsett hur man gör så kan man välja att göra ett besök där eller att leva där och jag valde besöket.

Jag har växt ur erfarenheterna, lärt mig att hålla tand för tunga ibland vilket jag är tacksam för för annars hade jag väl fått utbrott när jag sitter timme ut och timma in och försöker få väninnan att se hur bra hon är och att hon är värd att vara lycklig och bli bra behandlad.

Hoppas hon ser det snart. Nu har vi ett nytt år. Som jag sa till henne förut. "Nu är det 2014, X är så jäkla 2012 så lämna han där nu" och sen sjöng jag en snutt på den där "You are so 2008, I am 2000 and late"..

Vi får se om det gör någon skillnad denna gången. Livet är allt för kort för olycklig kärlek!

Kram/ Tulo



Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Tintomara: (9 jan 2014 13:58)
Kris K sjunger: Good love shouldn´t feel this bad ...

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

568 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Tulo en ros

Tulos senaste Ord

» Mitt år i backspegeln.
28 dec 2023 08:51
» På torsdag bär det iväg..
13 aug 2023 12:17
» Husbil och funderingar.
7 jun 2023 10:58
» Hur svårt ska det vara?
2 dec 2022 23:39
» Han som jobba på NASA..
8 jun 2022 23:19
» En sista natt.
8 aug 2021 01:03
» Varför är jag rädd?
15 jul 2021 22:03
» Dos 1 -check.
20 maj 2021 11:02
» Snart vet jag.
11 maj 2021 20:59
» Hej mitt i natten.
1 maj 2021 00:31

Dagens namn: Holger, Holmfrid
:: reklam ::