vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Tulo

Om man visste..

29 okt 2016 21:41
Finns så många saker jag funderar på.. Och det kanske är bra att man inte vet vad som komma skall. För då finns ju möjligheten att man skulle välja att hoppa framför ett tåg eller nått..

Har spenderat dagen på sjukhus, med älsklingens pappa, som ligger för döden i cancer. Det sitter i lungorna efter att han har jobbat med asbest under många år, helt utan skydd.
Nu ligger han på ett sjukhus 1 1/2 timme bort med bil och jag slås av vad mkt som är annorlunda i detta landet mot Sverige.

Man pratar så mkt om familj här. Umgås och håller på. Länge och betydligt mer än vad jag egentligen varesig har lust eller orkar med. Men nu, när han ligger på sin dödsbädd. Som ett skelett, som en fågelunge så är distansen dem imellan tydlig.
Man ropar hellre på någon annan för att uföra enkla saker med den sin är sjuk, och jag vet inte vad det beror på riktigt. Den nära delen, om ni förstår, verkar man hellre lämna bort till någon annan. Jag fattar inget. Hur som helst så är det jag, inte någon av den egentliga familjen som berört, masserat, hämtat jox och fixat och donat. Jag har inga problem med det och ser det som min möjlighet att ge en liten stund av flykt ifrån det helvete som sakta gör att han tynar bort.

Vi kan väl konstatera att det är ingen lätt sak att flytta till ett nytt land, lära sig språket och sen kastas in i att den andra parten förlorar sin pappa och mamman säger så elaka saker så alla som hör, hon bryr sig inte vem som hör, blir helt chockade. Summa kardemumma är att hon kan inte bli änka fort nog och att sen se henne spela teater inför honom, gör att man blir lätt illamående.

Jaja, jag försöker ha tålamod. Inte nått jag har svart bälte i direkt. Jag försöker trycka bort min hemlängtan. Försöker tänka på att bakom den där just nu lättirriterade, griniga och dramatiska mannen finns en person som gör allt för att inte bryta ihop. Och att han är världens goaste.. Men just nu så är det lätt att hålla sig för skratt.

Jag har lovat sjunga för hans pappa på måndag, om han fortfarande är vid liv då. Och på begravningen.
Hoppas det glädjer någon.

Kram/
Tulo

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Tintomara: (30 okt 2016 00:17)
Så bra att du ska sjunga, både för honom och på begravningen, det hade jag funderat på men glömt fråga. Det var så fint när du kom och sjöng för Bengt, det märktes att han uppskattade det mycket. -Vi saknar dig härhemma, men det vet du ju.

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

568 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Tulo en ros

Tulos senaste Ord

» Mitt år i backspegeln.
28 dec 2023 08:51
» På torsdag bär det iväg..
13 aug 2023 12:17
» Husbil och funderingar.
7 jun 2023 10:58
» Hur svårt ska det vara?
2 dec 2022 23:39
» Han som jobba på NASA..
8 jun 2022 23:19
» En sista natt.
8 aug 2021 01:03
» Varför är jag rädd?
15 jul 2021 22:03
» Dos 1 -check.
20 maj 2021 11:02
» Snart vet jag.
11 maj 2021 20:59
» Hej mitt i natten.
1 maj 2021 00:31

Dagens namn: Holger, Holmfrid
:: reklam ::