Labyrint


Labyrint var under perioden 1999-2007 en nöjesnättidning som satsade på att uppmuntra människor till att våga skriva och få bli lästa. Labyrint har funnits sedan december 1999 och växte i både innehåll och kvalitet. Labyrints texter var i huvudsak recensioner och krönikor om film/TV, musik och litteratur. Dessutom publicerades reflexioner från Labyrints skribenters vardag.

Vad som skrevs bestämmde skribenterna själva utifrån sina egna intressen och möjligheter. Texterna var skrivna exklusivt för Labyrint och skribenterna var spridda över hela landet och världen. Alla som jobbade med Labyrint gjorde det helt ideellt, vilket gjorde att skrivlusten ofta lyste genom i det som publiceras.

Labyrint sökte hela tiden nya skribenter och alla var välkomna att hör av sig om de vill skriva. Mest aktivitet skedde på Labyrints Intranät samt i mailinglistor. Där diskuterades dagligen skrivformer, idéer och steg inför framtiden.

Under perioden 2007-2012 begränsades aktiviteten på Labyrint till en musiktopplista där besökare varje veckan kunde rösta fram sina favoritlåtar, en funktion som lanserades redan 6 december 2000. Vår enträgne och ambitiöse toppliste redaktör heter Pär Björkdahl.

Labyrint gav mig tolv jätteroliga år som lärde mig massor om internet, tekniska plattformar och lösningar, användarbeteende, kommunikation och allt annat som gäller aktiviteter på nätet. Sedan januari 2012 ligger Labyrint i vila.

"Jag arbetar som frilansskribent, och måste i mitt arbete alltid anpassa mig efter vad som är trendigt och gångbart just nu. Labyrint är mitt andningshål. Här ger jag fritt uttryck för mina tankar och åsikter, här får jag respons från läsare och andra skribenter, och framför allt får jag utveckla mitt skrivande i samarbete med andra." - Bitte Assarmo, frilansskribent

» Besök LabyrintExtra information:
1999-2007 drevs Labyrint tillsammans med Annika Johansson
Topplisteredaktör 2000-2012: Pär Björkdahl

Till webbplatsen finns två administrationssystem, ett för musiklistan Topp 20 och ett för texter och skribenter som finns hos Labyrint. Dessutom finns intranätet Skoj där fasta skribenter kommunicerar om till exempel kommande texter och idéer.


Grafiska versioner av Labyrint


« Tillbaka till projektsidan

» Läs mer på Labyrints pressida

Pressrelease:
» 3000 texter nov 2003
» 2000 texter sep 2002


Kontakt:
070-720 85 96


» Sabina p LinkedIn
» Följ mig på Twitter
» Gilla mig p Facebook


Online sedan 1996 - 2023 © Innehar F-skattsedel