vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

lingula

familjespel

21 dec 2009 23:26
Tillbaka i studiestaden för två dagars föreläsningar, efter att ha haft en tillgodoräknad vecka som jag kunde tillbringa i föräldrarnas ömma vård. Dvs jag avlöste mamma i hennes ständiga tjat för att få någon av de övriga familjemedlemmarna att över huvud taget lyfta på rumpan. Det var ju för fan hennes födelsedag! Och dom är ju inte omöjliga, men är det såhär i aspergerbefriade hem? Jag menar, det beror ju inte på en person, här är det ju bara grader av symtom som skiljer oss åt. Utom möjligtvis min mor....(men inklusive min pojkvän).

Konsert med gamla bruksorkestern, hade som vanligt inte spelat alls på länge länge men övade lite innan (till de arr jag hittade på spotify) och när jag hörde med min vän stämapparaten var hon förvånansvärt nöjd med mig, och jag också efter första repet. Det är kyrkmusik, julstämning och du hörs ju inte som fagottist, om det inte är så att du inte stämmer. Då förstör du. Ah, tacksamt! Spelade alltför lite ihop med lillasyster andreoboist, men istället mycket ihop med den uttunnade men som alltid förtjusande klarinettstämman, för dagen förstärkt med pappa, som endast använde sin barytonsax ett par gånger under konserten till förmån för basklarinetten.

Efter tre utmärkta rep var humöret på topp, vilket givetvis inte kunde vara för evigt. Lagom till konserten hade röret torkat ihop till något oigenkännligt och spruckna toner som en annan förstaårsklarinettist ersatte moment of pride till moment of tillbakahållen frustration. Jag kan! Ville jag visa. Och misslyckades.

Men roligt att spela. Och roligt att träffa min gamla orkester igen. Det är så häftigt, för det är nog inget annat sammanhang jag är med i som samlar en sån blandning med människor. Det är allt från dem som jobbat på bruksgolvet till pension, till dem som har en stilig akademisk examen. Från musiklärarna till han som lärde sig spela i vuxen ålder. Men det låter bra, och är förvånansvärt prestationslöst (säger jag, ensam i fagottstämman slipper jag sitta och räkna år tills det blir jag som får ta över förstastämman;), istället ett lagarbete. Hur länge kommer det finnas kvar? Vilka spelar instrument nuförtiden? I framtiden? Någon alls?

Ingen orkester alls den här hösten. Vad fel det blev. Undrar hur länge det blir så?

Tillbaka till sidans topp
Pusha
Jag spelar OBS UPPDATERAD

Sång  

Microsoft VBScript runtime error '800a000d'

Type mismatch

/ord/o/ordarinformation-2011.asp, line 253