vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Besökande Ord

Så vad gör man?

26 jan 2012 av Russin
Så vad gör man? Vad gör man när hjärtat brustit, själen slitits i slamsor och mörkret ligger som en våt, tung trasa över en?
Eller när det gått en tid, vännerna säger att jag måste gå vidare nu. Han var inget att ha, han var Inte Snäll. Och jag håller med.
Men ändå finns ingen större glädje i solen, inget fint i att gå ut och njuta, ingen längtan till närhet och kärlek och kramar. Bara tomhet.

Jag vill inte ha dig tillbaka, men det verkar inte som att jag vill ha någon annan heller. Tänk att något så kort och intensivt kunde påverka mig så mycket. Tänk vad jag trodde på dig och mig. Tänk så jag litade på dig.

Jag drömmer om dig varje natt. Varje gång jag sluter ögonen kommer du. Och jag vill inte det. Vill. Inte. Det. Det är rent ut sagt skitjobbigt. Vidrigt. Som en smitta jag inte kan bli av med.
En pest. Böldpest.

Och jag skäms för att jag inte förmått mig att ta bort dig ur skallen ännu. Att jag, hur jag än försöker annat, i slutändan ändå på något sätt kommer tillbaka till dig. Till dig, du som inte vill ha mig, som behandlade mig som skit, som var rent elak på slutet och som jag var fruktansvärt less på.

Men idag gjorde jag en grej. Jag läste om våra första mail till varandra. Jag mindes telefonsamtalen. De långa åttatimmarssamtalen. Då förstod jag lite mer vad jag saknade. Jag saknade dig som du var då. Dig och mig som vi var i början. Både när vi pratade och i början när du kom hit.

Du sa att du hade bestämt dig. Jag har ju insett nu i efterhand att så var det ju inte alls. Men vad du inte vet, vad jag aldrig sa, var att jag också hade bestämt mig. För dig. Så hårt trodde jag på oss. Jag trodde faktiskt att vi var själsfränder. Att vi hörde ihop. Så löjligt. Men jag trodde på det. Jag kände det, till och med.
Trots att du ljög, trots att du flörtade, trots att du söp, trots att du var elak.
Jag trodde på dig. Så enkelt. Jag trodde på oss.

Så vad gör man nu, när mattan slitits bort? Hur ska man hantera vardagen som helt plötsligt är så oändligt mycket gråare, så oändligt mycket tristare? Som helt plötsligt bara verkar. Ja, meningslös?

Jag antar att man biter ihop. Håller uppe fasaden. Gråter när ingen ser. Skrattar bittert när ingen hör. Går långa promenader och låtsas att allt är bra. Försöker leva i nuet.

Det går sådär.

Jag såg dig som min bästa vän, faktiskt. Att förlora det gör ont, det också. Men det går inte att vara vänner nu, det måste du förstå. Du vill inte heller, längre. Antar jag.
Jag vet inte vad jag vill. Jag vet att det finns många borden, många råd. Många: klipp bort honom ur ditt liv. Ta bort honom från FB, radera hans (numera obrukbara) nummer, radera alla mail.

Men jag kan inte. För det skulle vara som att riva ut det trasiga hjärtat ur kroppen på mig. Och måhända är det trasigt och misshandlat, men det är ändå mitt hjärta. Och det vill jag ha kvar.
Det finns faktiskt gränser för hur mycket seperation jag orkar med.
Så jag biter ihop, så länge. Fejkar. Får magkatarr och sover dåligt. Drömmer om dig nätterna igenom.
Och jag är så fruktansvärt, fruktansvärt trött på dig.

Älskade, älskade du. För du vet det va? Att jag faktiskt älskade dig. Men jag var noga, vet du. Jag sa det inte till någon. Och nu har jag lite svårt för att stänga av känslorna, bara så där.
Hur trött på dig jag än är.

Kommentarer

amanda: (17 mar 2012 19:22)
oj vad jag känner igen mig i så mycket av det här. tyvärr har jag inga tröstande ord. och inte gör det dig någon nytta att veta att jag känner igen mig heller. men kanske lite att jag förstår.
Namn:

Kommentar:


Inte bara Ordare kan och vill skriva, varje dag publiceras ett ord skrivet av någon av alla våra besökare.

Vill du skriva ett ord här?

Tidigare besök

2006
19 jul 2012 av missen
Du har bestämt dig.
2 jul 2012 av Kanadagåsen
sjuk
1 jun 2012 av anellia
It was all for you
22 maj 2012 av whatever
Trycket över hjärtat
13 maj 2012 av Helia
Träume
9 maj 2012 av tystna
Aldrig haft en vän som jag
23 apr 2012 av Helia
This mus be it
30 mar 2012 av whatever
Så vad gör man?
26 jan 2012 av Russin
Svek
10 jan 2012 av Althea
Svider som eld
9 jan 2012 av Althea
djupa vatten
5 jan 2012 av ohyesshedid

Dagens namn: Malte
:: reklam ::