vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Tulo

Nyval..

4 dec 2014 00:17
Jaha, då blir det nyval. Och jag är rädd att detta bara spela SD rakt i händerna. Fattar verkligen inte hur de etablerade partierna tänker, eller också är det jag som inte begriper nått, vilket ju såklart är fullt möjligt.

Men genom att inte ta upp invandringen och inte lyssna på det missnöje som finns hos folket, vilket de senaste valen visat prov på, så bara dom lämnar vägen öppen för ännu en valframgång för SD.

Att vägra att ens tala med ett parti som är Sveriges tredje största, tror jag inte möts av blida ögon hos svenska folket, inte den lekstuga som verkar råda när ledamöter reser sig upp och lämnar möten osv.

Undrar om vi verkligen kan säga oss ha en demokrati längre.. Hörde att folkpartiet sa att de brukar lägga ner sin röst på partiledare, om den inte finns inom de egna leden, av respekt för väljarna som lagt sin röst. Har man alltså demokrati bara när demokratin är den man själv vill ha? Det tror jag gör folk väldigt arga, och därmed puttar dom rakt i armarna på SD. Han sa också att de inte skulle låta detta nyvalet handla om invandringen.. Ännu mer sopa under mattan mentalitet och den tror jag är livsfarlig.
Ska bli väldigt intressant att se vad som händer nu. Jag följer det med skräckblandad förtjusning.

Kram!
/Tulo
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Althea: (4 dec 2014 07:44)
Jag tror man misstar sig om man tror att partierna inte har en tanke om invandring. Däremot är det skrämmande hur Mattias Karlsson vände allting igår. SD:s politik handlar enbart om att stoppa invandringen och inget annat än just det. De fäller regeringar om de inte går med på ett krav, stoppad invandring. Det är tydligt 13% i Sverige som är intresserade av denna fråga vilket inte är tillräckligt för att faktiskt i praktiken totalt stoppa den som SD nu vill. De är beredde att fälla vilken regering som helst på grund av en enda fråga. Det är som att MP skulle fälla regeringen om de inte går med på ökad bensinskatt eller KD om de inte gick med på att stärka kärnfamiljen. Oavsett om det hade gått en annan väg och alliansen hade tagit över hade de stått inför samma val som regeringen gjorde igår. Välja att följa SD:s absurda linje, som inte är vidare verklighetsförankrad eller human, eller välja att avgå eller utlysa nyval.
De andra partierna tar tag i invandrarfrågan, de gör det bara på ett aningens mer humant och realistiskt sätt till skillnad från SD.

semla: (4 dec 2014 08:42)
word Althea!

Tulo: (4 dec 2014 09:22)
Då måste jag har missuppfattat för jag hörde kommentatorer säga att SD inte skulle fälla budgeten om invandringen inte stoppades utan låg kvar på samma nivå som idag. Det är ju inte riktigt samma sak.. Jag tycker det hade varit väldigt mkt bättre att låta invandringen ligga kvar, än att gå till nyval. Nu vet ingen vad som händer, och i mars har vi svaret om det var ett smart drag eller ej. Jag tror ej!

Tulo: (4 dec 2014 09:24)
Förövrigt så har vi en flyktingförläggning inte långt härifrån.. Skulle verkligen inte säga att förhållandena där är humana, men det är ju bara vad jag tycker..

Althea: (4 dec 2014 14:05)
Nej asylsökande har inte humana förhållanden numer. Jämför med 80-90 talet då det var betydligt bättre. Nu har man privatiserat asylboenden vilket innebär att man vill tjäna pengar. De bor i mögliga lokaler, de anställer minst möjliga personal och det är inte humant. Men den regering som satt innan rådande har ju privatiserat sönder Sverige vilket innebär att man kan göra profit på människor i nöd, de sjuka och de som behöver utbildning.

bingo: (5 dec 2014 14:37)
Dessutom har stora delar av svenska folket markerat att de INTE vill att regeringen ska begränsa invandringen, bland annat genom de stora protesterna under SD:s valturné i somras.

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

568 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Tulo en ros

Tulos senaste Ord

» Mitt år i backspegeln.
28 dec 2023 08:51
» På torsdag bär det iväg..
13 aug 2023 12:17
» Husbil och funderingar.
7 jun 2023 10:58
» Hur svårt ska det vara?
2 dec 2022 23:39
» Han som jobba på NASA..
8 jun 2022 23:19
» En sista natt.
8 aug 2021 01:03
» Varför är jag rädd?
15 jul 2021 22:03
» Dos 1 -check.
20 maj 2021 11:02
» Snart vet jag.
11 maj 2021 20:59
» Hej mitt i natten.
1 maj 2021 00:31

Dagens namn: Jonas, Jens
:: reklam ::