vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Ellen

Svarta tankar

23 feb 2014 18:46

Jag vill att du ska känna samma smärta som mig.
Jag vill att du ska undra, fundera, oroas, få ont i magen, koncentrationssvårigheter och huvudvärk.
Jag vill att du ska känna dig lika värdelös som mig, lika oattraktiv, lika ratad.
Jag vill att du ska gråta lika hjälplöst som mig, lika smärtsamt, lika ensamt, lika svart. Gråta högt tills halsen ömmar och huvudet pulserar. Och sedan lite till.
Jag vill att du ska tvingas ut, och gå och hålla tillbaka tårarna inför omgivningen, för att sedan märka att de rinner längs kinderna ändå. Jag vill att du ska känna människornas blickar, deras medömkan.
Jag vill att du ska känna samma bottenlösa djuphål av svartsjuka gentemot andra lyckliga människor, som mig.
Jag vill att du ska veta hur det känns att låtsas inför alla att allt är bra, men hur smärtan inuti får dig att bli elak och irriterad och bitter.
Jag vill såra dig lika mycket som du har sårat mig.
Jag vill vara lika kall mot dig som du är mot mig och jag vill att du ska fundera, grubbla, analysera, våndas. Drömma mardrömmar.
Jag vill skrika åt dig, svära, slå, riva och klösa.

Men det går inte.
För du känner inte likadant för mig som jag gör för dig. Du är totalt iskall och känslolös inför mig som kvinna.

Så jag fortsätter väl själv då.
Jag är bara så jävla, jävla, jävla arg. Rör mig inte och tala inte till mig. Jag kan snart inte behärska mig längre.

Men lämna mig för guds skull inte. Jag klarar mig inte utan dig.
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Althea: (23 feb 2014 19:17)
<3

semla: (23 feb 2014 21:41)
Känner igen frustrationen, maktlösheten, underläget, ilskan och sorgen. <3

norrakvarken: (24 feb 2014 07:51)
Fint skrivet & tur tänker jag att du har orden. Jag har också varit där och det är precis sådär det känns.

Tintomara: (24 feb 2014 13:01)
Du kan inte leva utan denna person? Tror du har lite otur när du tänker.
Ursäkta att jag är rak på sak. Men jag blir ledsen av sånt här. Det går utmärkt att leva utan en man/kvinna vid sin sida. Man måste ge sig möjligheten av ett drägligt liv och inte gå runt och lida i onödan. Ingen har rätt att behandla någon annan illa, minst av allt en familjemedlem!

Althea: (24 feb 2014 13:54)
Tinto: Självklart går det utmärkt. Allt går, utan tvekan. Frågan är väl om man vill. Plus att rationellt kan man förstå en sak men känslorna rår man sällan över och tiden måste få ha sitt.
Plus att ord är till att få kräka ur sig sina känslor i ocensurerad form. Är man låg och det gör ont är det knappast klämkäcka svar man vill ha eller en knäpp på näsan....


Ellen: (24 feb 2014 14:03)
Semla: <3 Det är vidrigt.

norrakvarken (älskar ditt namn): Tack! Ja, det är skönt att ta till orden ibland, när man inte får ur sig på annat sätt. Det är en vidrig känsla och vidriga tankar.

Tinto: Hahaha, lite otur när jag tänker, tack för den ;) Nåja, det är som sagt tur att det jag skriver här inte är ristat i sten, utan bara, som Althea så rätt beskrev, en plats att kräka ur sig känslor i ocensuerad form. Jag kände så när jag skrev, hade känt så ett par dagar. Det är en process. Nog vet jag att jag överlever utan honom, men just då kändes det inte så. Och den tid det tar att bearbeta och de känslor som kommer då, det var det jag skrev om. Men jag tackar för omtanken. (För övrigt har jag levt utan man/kvinna vid min sida i ungefär 34 år, så jag vet att jag överlever. Men jag tycker det är förbannat trist.)

Althea: Tack! <3

Tinto: (24 feb 2014 15:29)
Då ska jag kanske inte oroa mig för dig i alla fall, du låter gladare nu! :-)

semla: (24 feb 2014 15:33)
Tinto: vet att du har det jobbigt nu och beklagar det! Önskar att det ljusnar snart för dig. Försök att inte ta ut din frustration på dina medmänniskor, tror knappast du mår bättre av det själv, och du riskerar ju att provocera folk i onödan. Otur när du tänker? Så okänsligt och arrogant!

Ellen: (24 feb 2014 23:38)
Tinto: Mja, gladare och gladare - men i ett svar i ett kommentarsfält är jag väl mer nyanserad än när jag skriver känslor i ett ord, kanske. Men särskilt mycket gladare är jag väl inte just nu i alla fall.

Semla: Återigen: <3

Tinto: (25 feb 2014 01:03)
Det är precis (bland annat) sånt här jag går i gång på. (Alltså tjejer som blir illa behandlade av sina killar - eller tvärtom då, men det var ju inte fallet här.) ´Sen när jag skriver från paddan med pekfingret så blir det inte så nyanserat alla gånger. Så klart man ska få skriva av sig så mycket man vill här, och det kan ju vara ganska terapeutiskt bara det.
Men om man inte tar bort kommeteringsmöjligheten så riskerar man ju att nån elak och okänslig person trampar en på tårna. (Nu verkar det väl som om jag trampade mer på Semlan, men ändå.)
Jag hoppas du mår bättre snart, Ellen. Men jag ställer mig fortfarande frågande till att medvetet välja att bli illa behandlad. Såna där karlar är inte värda att ha nån tjej som bryr sig om dom! (Disclaimer för att vi ju bara ser din sida av saken här.) Jag har funderat på det här länge, för du är ju inte ensam precis. Jag fattar inte! Och jag avskyr att inte fatta!!!! Varför vill man vara med nån som behandlar en illa? (Eller, förstås, varför behandlar man den man vill vara med illa. Om den som gör det nu vill det, det undrar jag också. Är det ett sätt att bli av med personen?)
Just nu sitter jag vid ett riktigt tangentbord. Fast klockan är mycket och jag är trött så det kanske inte blir så mycket bättre i alla fall. Vilket faktiskt gör detsamma för jag känner ju ingen här egentligen, bara Tulo. Man vet ju inte om det är sant alls nånting som skrivs här.
God natt.

Ellen: (25 feb 2014 01:59)
Jag har ingen lust att ge dig någon förklaring till min och hans relation, känner mig inte helt bekväm med att lämna ut de detaljerna här.

Däremot tror jag ingen människa medvetet stannar kvar i en relation där hen blir illa behandlad. Det finns så många bakomliggande psykologiska orsaker till att någon blir kvar i en destruktiv relation, vilka inte är upp till mig att bedöma. Det enda jag är säker på är att inget är svart eller vitt.

Emellertid håller jag med Semla, jag upplevde din kommentar både arrogant och okänslig, men jag valde att inte kommentera det utan skratta åt det, då jag tyckte hela kommentaren helt enkelt var en smula absurd. Hade du inte inlett med den "lätt" (ironi) nedlåtande tonen hade jag kanske läst resten av kommentaren i ett annat ljus, då jag faktiskt tror att du menar väl. Nu blev jag mest irriterad.
Så hade du formulerat dig en smula annorlunda hade din omtanke (?) kanske kommit fram på ett annat sätt. Men du kanske bara har lite otur när du tänker.
;)


semla: (25 feb 2014 16:24)
Tinto (och Tulo som angriper mig utan att ge mig chansen att replikera...) Jag skulle kunna skriva ett i stort sett identiskt ORD om en man som är smart och snäll och som vill mig väl. Som jag är fullt på det klara med att jag klarar mig alldeles utmärkt utan. Problemet med att läsa en text och genast bestämma sig precis vad som ligger bakom och helt utgå från att författaren inte har någon hjärna alls eftersom denne låter hjärtat tala i texterna här är att risken är stor att det blir HELT FEL. Det är här det så användbara verktyget "ödmjukhet" kommer väl till pass. En behöver inte alltid hålla med eller stryka medhårs, men viktigt att inte använda en överlägsen, tvärsäker ton om en vill nå fram och visa respekt. Så tycker jag, det är min övertygelse och strävan.

Ellen: (25 feb 2014 18:31)
Semla: Haha, jösses, såg Tulos ord nu. Vi är nog två som blir angripna och uppläxade minsann (och kanske fler därtill?)! Nåja.

Föga oväntat sekonderar jag det du skriver (jäpp, ryggdunk och medhårs och hallelulja).


Ranja: (2 mar 2014 14:53)
OMG så moget att skriva ett passive-aggressive-bittert inlägg på annat ställe där man attackerar folk och sedan gör sig oberörbar genom att stänga av kommentarsfunktionen. Vi har sett det förut här på ord, mor och dotter som ger sig på folk tillsammans och håller varandra om ryggen i sin gemensamma enögdhet. Patetiskt. Hoppas de får TUR när de tänker en liten stund, så att de kan begripa hur hårt de far fram mot övriga skribenter/kommentatorer.
Heder åt dig Ellen som inte plockar upp den kastade handsken. Detta är din ventil och du brukar den som du behagar.

Ellen: (2 mar 2014 20:10)
Åh men Ranja, har du hittat tillbaka? Kram och tack för fina ord! <3

Princess: (2 mar 2014 22:32)
Åh... jag vet allt om att leva i en destruktiv relation och bara be om att bli älskad. Varför har vissa så svårt att förstå att man kan hamna där?

Jag är så dålig på att skriva kommentarer som blir begripliga, men här måste jag bara säga att Ellens ord berör mig oerhört, och kommentarer om att man ska älska sig själv mest och inte vara ett offer och så vidare inte gör en enda människa glad. Det är såna liv man kan leva. man kan hamna där och vara medveten om det men inte hitta ut. Och behöva skriva om det. Och jag blir så ledsen när andra inte förstår det.

Althea: (4 mar 2014 22:41)
Kloka ord Princess!!!!!

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Ellen
27 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Ellen en ros

Ellens senaste Ord

» Förälskad
5 jun 2016 15:24
» Om mig. Igen, igen och igen.
31 mar 2016 22:26
» Nödord
27 mar 2014 23:21
» Tomt
28 feb 2014 23:43
» Mornar
27 feb 2014 09:55
» Stulna ord
26 feb 2014 23:30
» Svarta tankar
23 feb 2014 18:46
» 2014-02-21
21 feb 2014 10:20
» Skvalar ord. Dagbok.
16 jan 2014 12:38
» Nej
30 dec 2013 11:21
» Det går an
26 nov 2013 10:31
» Idag.
19 okt 2013 13:07
» En sekund.
7 okt 2013 00:14

Dagens namn: Oskar, Ossian
:: reklam ::