vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

mando

Lilla hjärtats dag

14 feb 2012 21:29
Den här dagen har jag längtat efter! Idag skulle jag äntligen gå på MVC-kontroll och få lyssna på hjärtljuden med en doppler för första gången.

Men dagen började med att F hittade två kort i sin strumplåda på morgonen... Två kort med hjärtan och blommor och fina teckningar med honom själv på. Vem kunde ha lagt dem där?! Knoen var förtjust. Vi pysslade ihop korten igår han och jag, förstås. Han förstår inte riktigt konceptet med överraskningar ännu, men det var väldigt kul att gömma dem och när pappa hittade dem och blev glad. :)

Efter frukosten åkte Knoen och pappa till dagis respektive jobbet. Jag var hemma själv, är ju sjukskriven delvis. Hade några sköna slöa timmar hemma på morgonen, läste lite och skrev ett brev.
Sen var det dags att åka iväg till MVC. Äntligen! Hur mysigt som helst att få ligga där och lyssna på hjärtats slag och samtidigt känna lillen böka runt därinne. Det blir så verkligt då, för mig känns det mer verkligt än att se en suddig bild på en tv-skärm, utan ljud. Kände mig helt pirrig!
Sen kollades lite värden:
SF-mått 26 cm. Ligger lite över medelkurvan, så min känsla av att magen är STOR är inte helt obefogad.
HB 113, okej fast i underkant, måste äta mer järntabletter så det inte sjunker mer inför förlossningen.
Blodtryck 98/60. Jag hade inte väntat mig nåt annat heller, är ju fortfarande yr till och från, får vara lite försiktig. Men inga extrema värden, skönt.
Blodsocker bra. (5)
Vikt: +11 kg.
Och så pratade vi om foglossningen. Den blir långsamt värre, men jag ska prova att jobba halvtid några veckor nu så får vi se hur det går.

Nu är det vecka 27 och det känns väldigt skönt att ha kommit såpass långt. Jag känner mig lite tryggare, lite mer avslappnad, för varje vecka som går. Och allt verkar bra därinne.
Samtidigt börjar det kännas tungt nu. Magen och foglossningen gör att jag känner mig klumpig, stel, otymplig. Tre månader kvar, nu börjar den lååånga uppförsbacken... ;-) Jag längtar till förlossningen!

När jag kom hem var jag glad och inspirerad. Började rota fram Knoens gamla bebiskläder som ligger undanstoppade i lådor i klädkammaren, de första små i storlek 50, 56, 62. Vi tänkte gå igenom dem i helgen, se vad vi har egentligen (man glömmer fort!), och om det är något som behöver kompletteras med. Men jag kunde inte låta bli att börja kolla lite i lådorna idag, efter att ha fått höra hjärtslagen. Den här bebisen är beräknad att komma ut nästan samma tid på året som Knoen, maj istället för juli. Så de flesta av hans gamla kläder kommer nog att funka, hoppas vi. Såhär långt har jag tänkt komplettera med en bomullskofta och lite fler byxor i de minsta storlekarna. Någon mer långärmad body kanske.
Efter lunch letade jag fram ett stickmönster på en kofta jag funderar på att sticka. Har dock inte skaffat garn än, så istället ägnade jag en stund åt att klippa tyg till två par bebisbyxor. Sedan var det dags att hämta Knoen på dagis.
F kom hem med en stor bukett tulpaner, som jag älskar. :)
Och nu på kvällen har jag stickat några centimeter på bebissockorna som jag började på häromdagen.
Det har varit en väldigt fin dag.
Nu är det snart nattedags.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


lycklig: (15 feb 2012 18:19)
Vilken dag! Och så fantastiskt med hjärtljuden, det är som att ens eget hjärta blir alldeles ihopsnörpt av all kärlek ju. Heja heja och kämpa på, snart är det vår :)

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

mando
515 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge mando en ros

mando har skrivit om

Barn Jobb Kärlek Gravid känslor Bakning bröllop

mandos senaste Ord

» Mer om hårtvätt
30 apr 2013 22:39
» Pip
17 apr 2013 23:49
» Nån som provat NoPoo?
21 mar 2013 14:29
» I will if you will!
9 mar 2013 23:00
» Delar vidare det här
6 mar 2013 14:24
» Siena
23 feb 2013 23:13
» Mål-lös
24 jan 2013 17:05
» Fortfarande deppig mamma
5 jan 2013 08:50
» Säger som Anne
21 dec 2012 04:35
» Glad bebis men deppig mamma
1 dec 2012 01:03
» Tittar på foton
19 nov 2012 21:07
» Sparkade ut Jehovas
23 okt 2012 00:09

Dagens namn: Klara
:: reklam ::